ȘTIRI PE VINIL – Singurul matinal pe vinil din România, din această toamnă, la Radio România Cultural

sept. 1st, 2020 | By | Category: Eveniment

Luni, 7 septembrie 2020, Radio România Cultural lansează ȘTIRI PE VINIL, singurul matinal pe vinil din țară. Peste 10.000 de discuri, adunate în peste 90 de ani de radio se vor auzi, în fiecare dimineață, pe singura frecvență națională dedicată exclusiv culturii. Gazdele noului matinal vor fi George Gîlea și Diana Joicaliuc. Timp de aproape două ore, de la 7:15, muzica de colecție va fi însoțită de cele mai importante știri ale actualității românești și internaționale. „Fusion-ul dintre nou și vechi este o rețetă iubită de publicul nostru. În Fonoteca Radio România există discuri rare, unele unicat, pe care am vrut să le punem din nou să cânte. ȘTIRI PE VINIL este una dintre noutățile acestei toamne la RRC”, spune Radu Croitoru, managerul Radio România Cultural.

O altă emisiune așteptată în noul sezon este ORAȘUL VORBEȘTE, primul program național de cultură urbană, a cărui gazdă va fi Andra Petrariu. ORAȘUL VORBEȘTE nu și-a schimbat doar realizatoarea, ci și ora. Andra așteaptă publicul urban, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 9,00.

 

Documentarele și reportajele revin în grila Radio România Cultural, lunea și miercurea, în  emisiunea GPS Cultural. Pe 7 septembrie, în prima zi a noii grile, Dan Vasiliu pune întrebarea care preocupă tot mapamondul: Când vom avea un vaccin anti coronavirus? Va fi disponibil în același timp și țărilor sărace? Cum evoluează cercetările, ce spun specialiștii? Iar pe 9 septembrie, Dorina Călin merge în lumea copiilor cu autism, considerați, acum 20 de ani în România, irecuperabili.

 

Pe lângă toate aceste noutăți, programele de istorie, știință, literatură, filosofie, teatru, film, și de muzică încep și ele un nou sezon. Din 7 septembrie, Radio România Cultural continuă să dea tonul culturii.

 

Număr de vizualizări :432


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro