Sănătatea și dezvoltarea socio-emoțională a copiilor

sept. 7th, 2020 | By | Category: Agenda de carte

Sănătatea socială și emoțională are un impact major asupra dezvoltării și educării copiilor. Studiile științifice deja confirmă legătură strânsă dintre sănătatea emoțională a copiilor și motivația acestora în procesul de învățare și adaptare socială. Reglarea emoțională începe în copilărie și se realizează în contextul relațiilor. Copiii se nasc cu nevoia și dorința de a se conecta și de a primi empatie de la cei din jurul lor. Înțelegând viața socială a copiilor, modul în care emerge și evoluează, vom putea oferi copiilor confortul emoțional necesar stabilirii unor relații autentice de prietenie și respect reciproc și vom crește copii sociabili, abili și empatici. În perioada 4 – 15 septembrie 2020, învățăm cum să îi sprijinim pe copii în dezvoltarea lor emoțională, pentru ca ei să-și cultive astfel abilitățile necesare dezvoltării de relații sănătoase, gestionării provocărilor și realizării propriului potențial.

În cadrul rubricii #EducațiaEmoțională vom aborda alături de invitații noștri, problemele actuale cu care se confruntă tinerii, familiile dar și cei implicați activ în educația copiilor: rivalitate, competitivitate, agresivitate, răzvrătirea adolescentină, abuzul de substanțe, bullying, nevoile copilului de explorare și exprimare, conflictul intern dintre atașament și independent.

O selecție de titluri care vin cu soluții și exemple practice de creștere și educare a copiilor, vor beneficia de o reducere de 30% pe www.edituraherald.ro // anunță editura Herald.

 

Număr de vizualizări :601


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro