Festivalul ”Căsuța Piticilor” 2020

sept. 11th, 2020 | By | Category: Postcard

A noua adunare generală a piticilor din Timișoara va avea loc din 18 până în 20 septembrie 2020, în grădina Institutului Francez, pe Bd. C.D. Loga, nr. 46. Festivalul Căsuța Piticilor va avea în acest an un format mai restrâns, dar la fel de plin de magie! Siguranța participanților este o prioritate pentru Institutul Francez din Timișoara. Organizatorii se vor asigura de respectarea tuturor măsurilor sanitare în vigoare: spațiile vor fi dezinfectate, distanța va fi asigurată, iar purtarea măștii va fi obligatorie pe tot parcursul evenimentului. Numărul de locuri este limitat, participarea fiind posibilă numai pe bază de rezervare prealabilă, pe site-ul Institutului Francez.

Magic este cuvântul de ordine al acestui festival unic în orașul de pe Bega, care a adus Institutului Francez din Timișoara Premiul pentru cea mai bună mediatecă din afara Franței al celebrei publicații „Livres Hebdo”, în 2019! Cei mici se vor putea bucura de spectacole de magie, vor afla Secretul poțiunii magice la proiecția celui mai recent film din seria Asterix și vor lua parte la fascinante spectacole de circ, teatru de păpuși, teatru muzical și operă pentru copii! Magia va fi întreținută de momentele de lectură propuse de Institutul Francez, împreună cu librăriile din oraș. Și știința își are locul la Festivalul Căsuța Piticilor! Copiii pot afla, printre altele, cum funcționează un robot sau cum să-și confecționeze un caleidoscop. Pentru a-i menține în formă pe pitici, organizatorii au prevăzut ateliere de zumba, dans, circ și yoga pe tot parcursul festivalului!

Partenerii Cardului Cultura Plus sunt, ca de fiecare dată, alături de festival, contribuind la ambianța sa specială. Teatrul Național Timișoara, Filarmonica Banatul, Teatrul Merlin, Librăria La Două Bufnițe, Librăriile Cărturești, Librarul cu Papion, Andras Party, Magnum Team, Kidgeneers, Facultatea de Silvicultură și Horticultură Timișoara propun ateliere și spectacole pe parcursul celor două zile. Accesul la eveniment se face numai pe baza Cardului Cultura Plus, pe numele copilului. Cardul le asigură participanților reduceri la spectacolele principale din fiecare zi și gratuitate la toate celelalte activități. Pentru a respecta numărul de locuri, semnificativ redus la această ediție, copiii pot avea un singur însoțitor.

Festivalul face parte, în acest an, din seria evenimentelor care celebrează 50 de ani de la înființarea Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF).

Programul complet al Festivalului și informații despre modalitățile de rezervare se vor regăsi foarte curând pe site-ul și pe pagina de Facebook ale Institutului Francez din Timișoara:

http://institutfrancais.ro/Timisoara/home

https://www.facebook.com/InstitutulFrancezTimisoara

 

Organizator: Institutul Francez din România la Timișoara

Partener principal: Akwel România

Parteneri: Helpline, Smartwood, Decathlon

Partener media: Știri pentru copii

 

Număr de vizualizări :551


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro