Apariția volumului de poezii « 2 », semnat de Dan Podaru

sept. 7th, 2020 | By | Category: Agenda de carte

Editura Meridiane Publishing din Iași anunță apariția noului volum de poezii « 2 », semnat de Dan Podaru, realizat în condiții grafice deosebite, grație ilustrațiilor care însoțesc fiecare poem, acestea fiind create de Ana Ramona Damiean. Este un volum spectaculos, atât prin textele publicate, cât și prin identitatea vizuală unică. 

Dan Podaru: „2 este o cifră ce definește un cuplu în general, iar în acest caz, 2 este un univers. Poate fi, de asemenea, un cod, un mesaj între doi iubiți. « 2 » este un titlu scurt și la obiect, care mă definește ca stil de viață și ca poet.”

Volumul este, de fapt, un roman autobiografic în versuri, revelând momente-cheie petrecute alături de zânele din viața sa, după cum a mărturisit poetul.

Evenimentul de lansare al noului volum va avea loc în București, la mijlocul lunii septembrie, într-un cadru elitist.

Dan Podaru este lector și prodecan al Facultății de Jurnalism și Științele comunicării, la Universitatea din București, doctor în Științele Comunicării, publicându-și primele creații poetice în 1990, în suplimentul literar-artistic al ziarului „Tineretul Liber”. A publicat studii și cărți de specialitate în domeniul comunicării, dar și un volum de poezii, „Aproape dragoste”, în 2011.

Iată una dintre poeziile din volum:

Basm

În zori… Uneori… Ești limita fină Între întuneric și lumină.

Cartea poate deja fi comandată de pe site-ul Editurii Meridiane: https://meridiane.ro/product/2/ .

Editura Meridiane Publishing din Iași, deschizătoare de orizonturi culturale, reprezintă puntea dintre autori consacrați și novici, transmutând limitele creației dincolo de orice așteptare. Aparițiile editoriale pot fi consultate pe site-ul: www.meridiane.ro .

 

 

Dan Podaru (n. 1972) este lector univ. dr. în cadrul Departamentului de Antropologie Culturală și Comunicare la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Este Doctor în Științele Comunicării din anul 2013 și vicepreședintele Uniunii Scriitorilor. Domeniile sale de interes academic includ semiotica modei, fashion studies, studiile de gen și mutațiile de gen la nivelul modei, domeniul comunicării publice și interacțiunea universului modei cu publicitatea. În anul 2013 a publicat volumul Semiotica modei. Mutații de gen în moda contemporană la Editura Universității din București și este co-autor al volumelor Moda, gen și identitate, volum publicat în 2015 la Editura Tritonic, București și Societatea contemporană, între comunicare artefacturală și stil, publicat în anul 2017 la aceeași editură, coautor România protestelor. 2017. Piața Victoriei vs. Cotroceni.

// anunță Editura Meridiane Publishing.

Număr de vizualizări :889


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro