Teatrul Național Iași reprezintă România la Festivalul Internațional TRANS/MISJE de la Rzeszów

aug. 29th, 2020 | By | Category: Eveniment

România este țară invitată, alături de Lituania și Bulgaria, la Festivalul Internațional TRANS/MISJE – Wschód Sztuki (TRANS/MISIUNI – Estul Artei), care se desfășoară în perioada 27-30 septembrie 2020 la Rzeszów în Polonia.Țara noastră va fi reprezentată de Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași la  manifestarea aflată la cea de-a doua ediție. Festivalul reunește, în capitala regiunii Podkarpacie, artiști din țările Europei de Est, pentru care contextul zonelor de vecinătate culturală și geografică este unul esențial.

României îi va fi dedicată ziua de 30 august. Programul zilei românești cuprinde: spectacolul Când fericirea se află în trecut, de Furio Bordon, care îi are în distribuție pe Emil Coșeru, Doina Deleanu și Dumitru Georgescu. Regia spectacolului este semnată de Radu Ghilaș, iar alături de el au lucrat Sebastian Raţiu – scenografie, light design, Andrei Cozlac – video design, Dragoş Cohal – sound design, Lorette Enache – mişcare scenică.

Alături de spectacol sunt incluse vernisajul expoziției de fotografie „Cel mai vechi teatru – cel mai nou complex teatral din România”, dedicată Teatrului din Iași și prezentată la Galeria Szajna, precum și performance-ul muzical „Sunet și culoare”, interpretat demuzicienii Diana Roman – pian și Ioan Ursulescu – vioară, pe scena special pregătită în curtea interioară a instituției-gazdă poloneze. Alături de cei doi artiști se va afla scenograful Sebastian Rațiu. Moldova e renumită și în Polonia pentru mănăstirile sale unice. În sunetele muzicii, Sebastian Rațiu va desena în timp real, pe un șavalet foarte mare, o mănăstire românească.

Institutul Cultural Român de la Varșovia va fi partener și va patrona ediția din acest an  a Festivalului, organizat de Teatrul „Wanda Siemaszkowa”, cu sprijinul administrației locale a voievodatului Podkarpackie, al Ministerului Culturii și Patrimoniului Cultural și al Orașului Rzeszów.

 

Număr de vizualizări :398


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro