Începe Săptămâna Regalului Actoricesc la Sunlight Theatre

aug. 31st, 2020 | By | Category: Postcard

În acest an zborul continuă la Flight Festival între 28 august și 6 septembrie 2020, iar una din noile destinații culturale dezvoltate față de prima ediție este cea de teatru –  Sunlight Theatre.  Astfel, în primele zile ale lunii septembrie, dar păstrând încă aerul estival, Fundația Artmedia și partenerii săi doresc să ofere publicului iubitor de teatru, pe lângă o selecție rafinată de spectacole, întâlniri-dialoguri cu actori și regizori îndrăgiți și posibilitatea de a descoperi tineri talentați în câteva spectacole prezentate de studenții facultăților de teatru din țară.

Sunlight Theatre va prezenta în fiecare seară o suită de 3 evenimente diferite, începând cu un spectacol al unei facultăți de teatru (ora 18.00 în Piața Sf. Gheorghe), continuând cu o întâlnire a publicului cu actorii invitați în festival (ora 19.30 în Grădina de vară a Filarmonicii), moderată de cunoscuta actriță Claudia Ieremia, și finalizând cu un spectacol al unui teatru consacrat (ora 21.00, în aceeași locație).

 

La ediția inaugurală, participă cu spectacole în festival Teatrul Odeon, Teatrul Metropolis din București, Teatrul Național din Timișoara, precum și facultățile de teatru din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și Tg. Mureș.

 

Asadar, deschiderea secțiunii de teatru va avea loc miercuri 2 septembrie 2020 cu un spectacol susținut de facultățile de teatru din Tg. Mureș în Piața Sf. Gheorghe și respectiv Craiova, în Grădina de vară a Filarmonicii  Banatul. Pe parcursul  următoarelor 3  zile de festival, începând de joi  3 septembrie  și până sâmbătă 5 septembrie, publicul timișorean se va putea reîntâlni cu actori și regizori ai naționalului timisorean (Ada Huasvater, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Călin Stanciu Jr, Victor Manovoici) dar și cu invitații teatrelor bucureștene  (Maia Morgenstern, Marian Râlea, Marius Manole, Vlad Logigan,  Pavel  Bartos,  Alexandru Papadopol , Gelu  Nițu, Elvira Deatcu).  Spectacolele studențești anunțate sunt cu intrare liberă, iar înscrierea se face completând următoarele formulare.

 

”FIERE” de Laila Ripoll, Facultatea de Teatru din Tg. Mureș

”BULLIED” de Yann Verburgh, Facultatea de Teatru din Craiova

“TANGO” de Slawomir Mrozek, Universitatea de Arte George Enescu din Iași

”MEDEEA” după Euripide; Universitatea de Arte din Tg. Mureș

”LIVADA DE VIȘINI” de A.P. Cehov, Facultatea de Teatru din Timișoara

 

Fundația  Culturală Artmedia,  alături de organizatorii Flight Festival, vă  invită la un regal actoricesc, cu gandul  că ”Sunlight Theatre”  va  aduce o rază de lumină în suflet și speranța  reîntâlnirii  la ediția următoare. Proiectul este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara.

 

Partenerii evenimentului: Continental, George by BCR, Ciuc, Aptiv, Kaufland, Iulius Town, Lutz&Associates, Sustainalytics, Gauss și Kiss FM.

 

Flight Festival a luat naștere în 2019 sub forma unui festival de muzică, artă și tehnologie, dezvoltat de organizatori în contextul în care orașul Timișoara va găzdui Capitala Culturală a Europei. Având ca obiectiv introducerea cât mai multor participanți în fascinanta lume a fenomenului cultural, Flight Festival dorește să poziționeze orașul Timișoara pe harta festivalurilor relevante din Europa prin mixul dintre muzică, artă și tehnologie.

În contextul pandemiei, Flight Festival este unul din puținele festivaluri de avengură din România care nu se anulează, ci se reinventează.

 

 

Număr de vizualizări :586


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro