CLP 2020: ”Mircea Barzuca – O viață. Margareta Sterian (1897–1992)”

aug. 11th, 2020 | By | Category: Postcard

Ediția online Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și Uniunea Scriitorilor din România anunță publicarea volumului ”Mircea Barzuca – O viață. Margareta Sterian (1897–1992)”. ISBN 978-606-760-185-5. Editată de Lidia Vianu.

Editura Contemporary Literature Press a realizat Arhiva Margareta Sterian pentru a o reda pe artistă patrimoniului nostru literar și plastic.

Opera Margaretei Sterian este în același timp impresionant de unitară, de coerentă, dar și diversă. Se simțea nevoia unei prezentări a personalității reale a artistei, ca un îndreptar în înțelegerea operei. Acesta este motivul pentru care ne–am adresat lui Mircea Barzuca, probabil cel mai apropiat, cel mai credincios ucenic al Margaretei. El a fost, cum singur mărturisește, un „ucenic de modă renascentistă al artistei”, eminent manager curator, precum și cel mai important cunoscător al operei artistei. El însuși este pictor și critic plastic.

 

Mircea Barzuca. O viață. Margareta Sterian (1897–1992), editată de Lidia Vianu, se lansează oficial marți 11 august 2020, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

 

 

https://editura.mttlc.ro/barzuca-biografia-sterian.html

 

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website–ul

www.editura.mttlc.ro.

. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați–vă Editurii,

lidia.vianu@g.unibuc.ro

 

Număr de vizualizări :668


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro