Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”donează carte romnească pentru Republica Moldova

aug. 3rd, 2020 | By | Category: Postcard

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a venit în sprijinul Guvernului României, în efortul acestuia privind îmbunătățirea învățământului în limba română din Republica Moldova. La solicitarea Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a donat, în lunile iunie și august 2020, un număr de 550 de volume de carte în limba română reprezentând, în principal, domeniile literatură și istorie. 

Colaborarea cu Departamentul pentru Relații cu Republica Moldova vine în întâmpinarea obiectivului comun al celor două instituții: contribuția la promovarea literaturii în limba română în școlile din Republica Moldova. Instituția noastră și-a propus ca mare parte din publicațiile pe care le oferă diferitelor foruri culturale și educaționale să facă obiectul donațiilor către comunitățile vorbitoare de limba română din afara țării, a declarat Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

 

Număr de vizualizări :541


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro