”Sebastian PAPAIANI. De la început până la sfârșit”, de Annie Muscă

iul. 10th, 2020 | By | Category: Agenda de carte

În 2019, la editura Terra din Focșani, a apărut volumul  ”Sebastian PAPAIANI. De la început până la sfârșit”, de Annie Muscă, unica biografie a actorului Sebastian Papaiani. Peste 350 de pagini de text și aproape 100 de pagini cu fotografii înfățișează viața și cariera unuia dintre cei mai populari actori din România. Cartea este prevăzută cu 331 de note de subsol ce reprezintă 331 nume de actori,  regizori și operatori, scenariști, critici de teatru și de film, dramaturgi sau compozitori de muzică de film, toți fiind trecuți în eternitate. Toate aceste date pot fi utile studenților la teatru, dar și de mare interes pentru iubitorii de film. 

În Anexa cărții, pot fi descoperite fișe de teatru cu absolut toate premierele spectacolelor în care a jucat, și o filmografie completă cu filmele pe marele și micul al căror protagonist a fost marele actor, completată cu date despre regie, imagine, distribuție, decoruri, costume, machiaj și montaj.

Pentru prima oară, o carte reface viață celui care s-a dovedit a fi un veritabil erou de poveste.

Mai multe informații despre cum puteți deveni cititori, găsiți la adresa animusca@yahoo.fr  sau la tel. 0769 482 643

Annie Muscă s-a născut în 1970 la Odobești (Vrancea) și a studiat limba franceză la Facultatea de Litere din cadrul Universității Miséricorde din Fribourg (Elveția). În 2008, a publicat prima biografie autorizată a omului de televiziune Tudor Vornicu. A colaborat la proiectul „Ne auzim la Majestic”, inițiat de Redacția Teatrul Național Radiofonic, iar din 2014, este autoarea rubricii „Remember” la Revista Teatrală Radio, un proiect Radio România Cultural, dedicat vieții teatrale românești și teatrului la microfon. În perioada 2014-2018, a inițiat un proiect de cercetare în cadrul Agenției Spațiale Române, realizând monografia acestei instituții.

Alte cărți publicate:

  • Tudor Vornicu. Focșani: Editura Terra, 2008
  • Dan Mihăescu. Spovedania unui umorist. Focșani: Editura Terra, 2010
  • Dumitru-Dorin Prunariu – biografia unui cosmonaut. București: Editura Adevarul, 2012
  • Ion Miclea. Povestea unui fotograf. București: Editura Biblioteca Bucureștilor, 2012
  • Pantelie Tuțuleasa. Întâlnire cu un alt fel de cineast. Focșani: Editura Terra, 2013
  • Dan Puican. Radioul este viața mea. București: Editura Adevărul, 2013

 

Număr de vizualizări :1153


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro