Protocol de colaborare între Academia Română și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

iul. 8th, 2020 | By | Category: Postcard

Marți, 7 iulie 2020, Academia Română și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Secretariatului General al Guvernului României au încheiat un protocol de colaborare. Parteneriatul are ca scop promovarea colaborărilor științifice comune dintre România și Republica Moldova. Parteneriatul a fost semnat la sediul Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125, de către acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și de doamna Ana Guțu, secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Secretariatul General al Guvernului. 

Încheiat pe o perioadă de doi ani, protocolul semnat prevede colaborarea științifică dintre Academia Română și instituțiile academice și universitare din Republica Moldova pentru organizarea unor evenimente științifice în Republica Moldova, crearea unor echipe mixte de cercetători care să participe la realizarea unor proiecte comune și publicarea în comun a rezultatelor cercetărilor științifice.

 

Premisele încheierii parteneriatului s-au bazat pe misiunea Academiei Române de a promova limba, cultura, istoria și spiritualitatea românilor.

 

„Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României și Academia Română au interes să promoveze cultura și știința românească în ansamblul său, de pe ambele maluri ale Prutului. Din acest motiv am încheiat un acord de colaborare, tocmai pentru ca această creație științifică și cercetarea la cel mai înalt nivel să se facă în cele două țări românești la modul coordonat. Sperăm ca în viitor această unire întru știință, cultură, artă să întărească pregătirea unirii la care ne gândim toți și care acum mai bine de 100 de ani s-a înfăptuit prin voința exprimată la Chișinău, la Cernăuți și apoi la Alba Iulia“ a declarat acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române. / transmite Biroul de comunicare al Academiei Române.

 

Număr de vizualizări :465


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro