Hope and Homes for Children în parteneriat cu Uniprest Instal dotează cu instalații sanitare o casă de tip familial din județul Suceava

iul. 22nd, 2020 | By | Category: Postcard

Hope and Homes for Children începe colaborarea cu compania Uniprest Instal pentru dotarea cu instalații termice și de alimentare cu apă a Casei de Tip Familial Solca din județul Suceava. Casa de Tip Familial Solca se află în proces de construcție, iar, la finalizarea lucrărilor, în casă se vor muta 12 copii proveniți din Centrul de Plasament „Sfinții Arhangheli”, Solca, Suceava, pentru care nu au fost identificate posibilități de reintegrare în familia naturală sau lărgită. 

Hope and Homes for Children a început demersurile de închidere a Centrului de Plasament „Sfinții Arhangheli”, Solca, Suceava, încă din anul 2019, în cadrul parteneriatului cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava. În prezent, în acest centru locuiesc 21 de copii, fiecare copil fiind evaluat individual de către specialiștii Hope and Homes for Children, în încercarea de a găsi alternativele de locuire și îngrijire cele mai potrivite, după închiderea centrului.

 

În Casa de Tip Familial Solca se vor muta 12 copii, grupe de frați pentru care este foarte important să rămână împreună. Hope and Homes for Children promovează forme de protecție care pun familia și copilul pe primul loc, iar creșterea alături de frații naturali este doar unul dintre detaliile care pot face diferența între o viață armonioasă și una traumatizantă. În casele de tip familial, locuiesc 10 – 12 copii care primesc îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și, acolo unde este posibil, pregătire în vederea integrării socio-profesionale. Mai presus de orice, copiii trăiesc într-un mediu cât mai apropiat de cel familial.

 

„Atunci când începem construcția unei case de tip familial căutăm sprijin pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, atât a cheltuielilor de proiectare și construcție, cât și a costurilor de dotare a casei cu instalații, mobilier și electrocasnice. Fiecare partener care sprijină munca noastră este foarte important, pentru că la final, când toate lucrurile sunt la locul lor, în casă se mută copii al căror viitor depinde și de casa în care cresc. Mulțumim Uniprest Instal că s-a alăturat eforturilor noastre și sperăm să ne rămână alături și în proiectele viitoare.” – Robert Ion, director de fundraising, Hope and Homes for Children România.

 

„O casă este gata atunci când instalațiile termice și cele pentru alimentare cu apă sunt montate și funcționale. Când partenerii noștri, Hope and Hopes for Children, au început construcția casei de tip familial din Suceava, ne-am dorit să venim în sprijinul lor și să contribuim cu produsele noastre la finalizarea ei. Ne dorim ca munca noastră să fie relevantă față de societate, iar implicarea Uniprest Instal în dotarea cu instalații a casei să fie doar un prim pas în această colaborare”, declatră Enikő Peter, Managing Director, Uniprest Instal.

 

Până în prezent, Hope and Homes for Children a construit alături de partenerii săi 110 case de tip familial în 20 de județe ale României. Hope and Homes for Children are ca obiectiv închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi din România și eliminarea instituționalizării ca formă de protecție a copilului. Până la această dată, Hope and Homes for Children a investit peste 35 de milioane de euro în reforma sistemului de protecție a copilului, închizând instituții de tip vechi, reintegrând copiii în familia naturală sau extinsă, plasându-i în grija asistenților maternali profesioniști sau mutându-i în case de tip familial. Un alt program important, complementar programului de dezinstituționalizare, este prevenirea separării copilului de familie prin care se oprește intrarea altor copii în sistemul de protecție și centre de plasament.

 

Despre Hope and Homes for Children România

Fundația Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 15 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituții-mamut în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viață apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației și ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.967 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 448 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susținerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 33.482 de copii au fost salvați de la ruperea de familie, peste 1.672 de tineri au fost sprijiniți pentru o viață independentă, 2.026 de copii au fost primiți în centrele de zi, iar 972 în centrele de primire în regim de urgență. 9.272 de membri de personal din sistemul de protecție al copilului au fost instruiți de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, peste 57.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituționalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

 

Număr de vizualizări :444


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro