Documentarul „Gala HOP 2019. DansActorul” se difuzează în premieră la TVR

iul. 9th, 2020 | By | Category: Postcard

De câteva ediții încoace, Societatea Română de Televiziune, partener al UNITER, realizează un documentar despre Gala Tânărului Actor HOP. Sinteză a Galei HOP 2019, documentarul realizat de Sever Andrei Bârzan surprinde atmosfera creată în jurul conceptului de „actor în stare de dans” propus de Gigi Căciuleanu participanților la a 22-a ediție. 

Despre tineri actori talentați dornici să descifreze tainele alchimiei dansactorului, despre viziunile poetice ale artei teatrale, despre legăturile stranii dintre Artele Marțiale și dans propuse de actorul și regizorul Ioan Ardelean în cadrul workshopului Suzuki și Viewpoints, despre Nocturnele HOP și discuțiile pe marginea granițelor fragile dintre teatru și dans. Despre arta de a face spectacol din orice, despre prospețimea, naturalețea și umorul din spatele mișcării vorbite. Despre emoțiile concursului, despre bucuria oferirii și primirii premiilor, despre tot ce înseamnă un eveniment teatral autentic.

Toată această complexă rețea de imagini, gânduri, priviri, cuvinte și gesturi o puteți urmări într-un documentar, difuzat în premieră, duminică 12 iulie, ora 17.00, pe canalul TVR3.

*

Gala HOP 2019. DansActorul

(documentarul ediției 22 a Galei Tânărului Actor HOP)

Durata: 50 minute

Realizator: Sever Andrei Bârzan

Maestru sunet: Marius Stanciu

Asistent imagine: Marian Clopot

Directori de imagine: Marius Nechita, George Fustanela

Postprocesare sunet: Mihea Ciulei

Colorizare: Paul Drăgușin 

Editor montaj: Smara

Organizator de producție: Marius Flonta

Producător: Diana Dumitru

Producător coordonator: Demeter András István

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro
O producție TVR 2020.
Coproducător: UNITER

 

*

GALA TÂNĂRULUI ACTOR – HOP, program permanent al UNITER şi singular în peisajul festivalier autohton, este un concurs care are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic.

 

Motto-ul prezentei ediţii: «ZIS ŞI FĂCUT», proiectarea vorbei şi a corpului în spaţiu. 

 

Data limită de trimitere a materialelor pentru înscriere la preselecție: 15 iulie 2020.

Concursul Galei HOP 2020:

3-6 septembrie 2020, Spațiul Amfiteatru, Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Director artistic: Gigi Căciuleanu

Mai multe detalii: https://galahop.uniter.ro/

 

Număr de vizualizări :611


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro