Redeschiderea progresivă a Institutului Francez din România

iun. 12th, 2020 | By | Category: Postcard

Institutul Francez din România îşi redeschide, treptat, mediatecile din toată ţara şi reîncepe proiecţiile de cinema la Bucureşti, respectând toate reglementările în vigoare.

Mediateci

Din 15 iunie 2020, veţi avea din nou posibilitatea să împrumutaţi şi să restituiţi documente prin intermediul serviciului biblio drive din toate mediatecile Institutului Francez la Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara.

Cum funcţionează?

  1. Căutaţi documentele pe care doriţi să le împrumutaţi în catalogul online, carthame.ro.
  2. Trimiteţi lista de documente, precizând titlul, autorul şi cota, prin e-mail, la adresa  mediatheque.timisoara@institutfrancais.ro
  3. Mergeţi să vă recuperaţi documentele sau să le restituiţi pe cele împrumutate, prin biblio drive, la intrarea Institutului Francez, pe baza Cardului CulturaPlus. Angajaţii mediatecilor sunt bucuroşi să-şi regăsească cititorii, chiar dacă zâmbetul lor riscă să nu fie prea vizibil în spatele măştii.

Unde şi când?

Pentru moment serviciul va fi deschis de luni până joi, în intervalul orar 10.00 – 13.00, respectiv 14.00 – 18.00, pe Bd. C.D. Loga, nr. 46, Timișoara.

Responsabili împreună!

Este obligatorie purtarea măștii atunci când mergeți să restituiți sau să împrumutați documente.
Din motive de securitate, documentele restituite sunt păstrate într-un spațiu de depozitare timp de zece zile înainte de a fi împrumutate din nou, pentru a preveni o posibilă contaminare.

Abonament expirat/ Înscrieri

(Re)înscrierile vor fi posibile începând cu 15 iunie. Plata se va face exclusiv prin virament bancar. Sunați sau scrieți un email mediatecii pentru a obține coordonatele bancare.

Ce urmează?

Institutul Francez urmăreşte îndeaproape evoluția crizei sanitare și măsurile luate de autoritățile române. De îndată ce situația o va permite, va fi posibil şi accesul liber în mediatecă pentru a căuta documentele dorite.

Găsiţi mai multe detalii pe site-ul Institutului Francez: http://institutfrancais.ro/Timisoara/home. Toate noutățile sunt publicate și pe rețelele de socializare Facebook și Instagram ale Institutului Francez !

 

Cinema în aer liber la Institutul Francez din București

Curtea clădirii istorice a Institutului Francez de pe bulevardul Dacia 77 din Bucureşti se transformă în sală de cinema în aer liber.

Începând de sâmbăta, 13 iunie, spectatorii sunt aşteptaţi la film la căderea serii: proiecțiile vor începe imediat după 21:00. Publicul este încurajat să vină începând cu ora 20:00.

Va fi proiectat câte un film in fiecare seară. Programul detaliat si biletele sunt disponibile pe Eventbook https://eventbook.ro/hall/cinema-elvire-popesco

Terasa “Le Bistrot Social” va funcționa şi ea si va propune un meniu special « cinema ».

Sâmbăta, 13 iunie, după exact 3 luni de la închiderea temporară a cinematografului Elvire Popesco, Institutul Francez începe proiecţiile în aer liber cu un musical clasic, de neuitat, semnat de Jacques Demy și recompensat cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes în 1964: „Les parapluies de Cherbourg”. O veți putea revedea pe marea actriţă Catherine Deneuve, la doar 20 de ani, în primul rol major al carierei sale.

Proiecțiile vor avea loc cu respectarea tuturor regulilor sanitare în vigoare. Pentru siguranța tuturor este redus numărul de locuri disponibile. În caz de vreme nefavorabilă, proiecția va fi reprogramată în altă seară./ anunță Institutul Francez din Timișoara.

Număr de vizualizări :738


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro