MNAC: „Rămânem alături de formația FLUID”

iun. 15th, 2020 | By | Category: Postcard

Muzeul Național de Artă Contemporană a transmis, pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro, un comunicat de presă prin care anunță punctul de vedere  referitor la  performance-ul FLUID. Vă prezentăm textul integral al comunicatului.

”Muzeul Național de Artă Contemporană este un spațiu deschis, care caută să reflecte în programul său diversitatea culturii vizuale contemporane, sub toate formelesale.

 

În urma transmisiunii live a evenimentelor din cadrul Marelui Vernisaj de Vară la MNAC din10 iunie 2020, pagina de Facebook a muzeului a fost ținta unui val orchestrat de comentarii ofensatoare și defăimătoare, atât la adresa artiștilor implicați (formația FLUID -Paul Dunca/Paula Dunker și Alex Bălă), cât și a organizatorilor.

 

MNAC regretă faptul că performance-ul FLUID de la deschiderea noului sezon expozițional nu mai există on-line, dar virulența acestor reacții instigatoare la ură, alăturide imposibilitatea de a modera în timp real un asemenea atac, au condus la decizia de aînlătura de pe pagină materialele video din seara evenimentului. Muzeul Național de ArtăContemporană nu va oferi un spațiu pentru asemenea luări de poziție reprobabile șidorește în continuare să fie o platformă de exprimare pentru orice minoritate de gen, economică sau culturală.

Rămânem alături de formația FLUID. Considerăm că respectul față de celălalt șipromovarea drepturilor omului stau la baza unei societăți deschise și că trebuie susținuteeforturile de multiplicare a acestor valori. De-a lungul existenței sale, MNAC s-a străduit săfie un spațiu cultural liber, accesibil tuturor, indiferent de culoare, identitate, orientaresexuală sau de gen și a încercat să contribuie la prezența în spațiul public a acestor comunități.

 

MNAC a susținut, după cum se poate vedea și pe site-ul instituției, și va continua să susțină orice

manifestare artistică reprezentativă pentru identitățile unor comunități minoritare.

 

MNAC va continua să reflecte diversitatea artei și să susțină dezvoltarea creativității vizuale contemporane.

 

MNAC condamnă orice expresie de extremism ideologic, de limbaj, cultură sau gen și nu va facilita, încuraja sau participa la niciun fel de discuție care implică astfel de atitudini, drept care, începând din acest moment, platforma facebook a MNAC nu va mai fi un teren de întâlnire a diverselor extremisme și opinii partizane în căutare de atenție, indiferent de miza morală a subiectului.” – transmite MNAC.

Număr de vizualizări :526


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro