Lansare de carte on-line : „Fluture de lampă”, de Luminița Ignea

iun. 2nd, 2020 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 3 iunie 2020, ora 18.00, Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi continuă seria lansărilor de carte în mediul on-line, pe pagina de facebook,  a volumelor din colecția „Modus vivendi”. Volumul lansat, „Fluture de lampă”, autor Luminița Ignea, va fi prezentat de scriitorii Emilian Marcu și Ioan Mugurel Sasu.

www.facebook.com/groups/asociatiauniversulprieteniei/.

 

Actrița Ina Paladi, de la Teatrul „Studio Lux Art” va susține un recital de poezie din volum. Cantautorul Gianni Aelenei va interpreta „totuși, Bucovina”, pe versurile Luminiței Ignea. Evenimentul va fi moderat de Rodica Rodean, preşedinta Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi.

 

Lansarea va fi sub forma unui scurt clip video, autoarea fiind prezentă în mediul on-line, pentru a răspunde întrebărilor

.

Organizatori: Asociaţia „Universul Prieteniei” Iași,  în parteneriat cu Teatrul „Studio Lux Art” și Ceanaclul „Nectarie” Vama-Bucovina.

 

O anume directețe, confesivă și autopersiflantă, străbate versurile Luminiței Ignea care iubește – la modul declarat – literatura atât de mult, încât nu ezită să își dorească să devină ea însăși literatură. Impresia de prospețime nu poate fi înlăturată, chit că autoarea o asezonează cu elemente de vocabular intelectual care atenuează vag impresia de frustețe. Până la urmă, poeziile ce-i răsar de sub frunte, dar mai ales dinspre inimă, se recomandă ca expresii ale unei tinereți gata să se perpetueze nu numai în timp, ci și înspre ceilalți, către cititori, adică; lucru deloc rău, recomandând o voce, un ton, un contur uman plin de conținut.” (Ovidiu Pecican)

 

Număr de vizualizări :718


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro