„La muzeu, în România”, publicul spaniol descoperă comorile din patrimoniul nostru naţional

iun. 26th, 2020 | By | Category: Postcard

Unele dintre cele mai prețioase piese și artefacte unicat, documente și imagini de arhivă, istorii reale, dar poate mai puțin cunoscute, precum și mărturii inedite ale specialiștilor români vor fi prezentate de Institutul Cultural Român de la Madrid. Proiectul presupune o serie de materiale video dedicate publicului din Spania, despre cinci muzee din România, recunoscute pe plan internațional pentru valoarea inestimabilă a colecțiilor de patrimoniu. Între 17 iunie şi 29 iulie 2020, în fiecare zi de miercuri, ICR Madrid invită publicul să descopere câteva momente semnificative din istoria și cultura română, evocate prin exponate ale Muzeului Național de Istorie a României, Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeului Național al Literaturii din România, Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, precum și un material special despre Ateneul Român, prima și cea mai reprezentativă scenă muzicală a României.

Materialele video vor conține informații despre piese și lucrări de artă mai puțin cunoscute, despre documentele unicat ale muzeelor, plasându-le în context istoric și cultural, narând astfel un episod din trecutul nostru milenar.

Documentarele vor fi disponibile pe pagina de Facebook, pe contul Twitter și pe canalul de Youtube ale ICR Madrid. – transmite ICR.

Număr de vizualizări :536


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro