spot_img

Fundația Société Générale răspunde apelului lansat prin campania umanitară „Ajut din inimă”

În contextul crizei umanitare generate de COVID-19, Fundația Société Générale a răspuns apelului lansat de Hope and Homes for Children prin campania „Ajut din inimă” și a contribuit cu o donație de 65.000 de euro, fonduri ce urmează să fie folosite pentru a sprijini beneficiari ai Fundației, tineri care au părăsit sistemul de protecție a copilului și care se află în dificultate și copii aflați în risc de separare de familiile lor .

„Până în acest moment, în cadrul campaniei umanitare au fost strânși din donații peste 85 de mii de euro care acoperă doar parțial nevoile copiilor și tinerilor care au nevoie de ajutorul urgent al Hope and Homes for Children și al donatorilor. Campania continuă în mediul online, pe www.hopeandhomes.ro, acolo unde ne putem întâlni cu toții chiar și în aceste momente de distanțare socială, acolo unde putem să ajutăm și să fim solidari. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care au ales să ni se alăture deja, contribuția lor ajută acolo unde este mai mare nevoie zilele acestea.” – Robert Ion, Director de Fundraising, Hope and Homes for Children

 

Hope and Homes for Children va direcționa donațiile obținute în cadrul campaniei „Ajut din inimă” către aproape 500 de copii și tineri din 13 cele mai afectate județe ale țării și familiile acestora. Nevoile urgente ale familiilor care trăiesc în sărăcie extremă pe care Fundația le va acoperi prin fondurile obținute din donații, sunt: achiziția de alimente de bază, bunuri de strictă necesitate, medicamente și produse de igienă, dar și plata chiriei, plata cheltuielilor de întreținere sau a utilităților.

Fundația Société Générale va susține proiectele desfășurate de Hope and Homes for Children în domeniile prevenirii separării copilului de familie și integrării socio-profesionale a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție, sprijinul oferit beneficiarilor fiind unul prompt, adaptat crizei actuale. Parteneriatul dintre cele două fundații există din 2018, iar rezultatele înregistrate în această perioadă au stat la baza deciziei de continuare a acestuia și în 2020.

Fundația Société Générale este activă în domeniul integrării profesionale, în special pentru a ajuta tinerii să își înceapă cariera, și combate analfabetismul prin intermediul unor activități care promovează integrarea persoanelor aflate în dificultate.

În condițiile de criză actuală, peste un milion de români și-au pierdut locurile de muncă temporar sau permanent. Vulnerabilitatea copiilor, familiilor și tinerilor din comunitățile sărace este cu atât mai accentuată. Acum, mai mult decât oricând, aceștia au nevoie de ajutor, mai ales în privința locuirii și asigurării celor necesare traiului zilnic. Pentru toți aceștia Fundația Hope and Homes for Children caută soluții optime și sigure de locuire, le plătește cheltuielile și îi ajutăm cu plata chiriilor și a întreținerii pentru a trece cu bine peste această criză majoră pentru noi toți.

Datorită sprijinului acordat de partenerul nostru Fundația Société Générale, continuăm să îi ajutăm pe cei mai vulnerabili dintre copii, tineri și familiile lor să rămână în siguranță și să aibă cele necesare supraviețuirii în această perioadă.

 

Campania umanitară „Ajut din inimă” a fost lansată de Hope and Homes for Children în luna aprilie 2020, în contextul crizei umanitare generate de pandemia COVID-19. Cu ajutorul donațiilor, Fundația va plăti lunar chirii pentru familii și tineri care riscă să fie evacuați din locuințe și va ajuta copii și tineri din 13 cele mai afectate județe ale țării cu alimente și bunuri de strictă necesitate.

 

Apelul campaniei: Copiii României au nevoie de tine ACUM. Donează din inimă pentru hrana și adăpostul celor fără ajutor. Trimite HOPE la 8844 și donează lunar 2 Euro. Alternativ, ajută printr-o donație de pe card sau redirecționând impozitul pe venit sau pe profit. Află detalii despre toate opțiunile de donare pe hopeandhomes.ro.

 

 

 

 

 

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituții-mamut în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viață apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.967 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 448 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susținerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 33.482 de copii au fost salvați de la ruperea de familie, peste 1.672 de tineri au fost sprijiniți pentru o viață independentă, 2.026 de copii au fost primiți în centrele de zi, iar 972 în centrele de primire în regim de urgență. 9.272 de membri de personal din sistemul de protecție al copilului au fost instruiți de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, peste 61.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituționalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

 

 

Parteneri media în cadrul campaniei „Ajut din inimă”:

Agerpres, Kiss FM, Magic FM, Rock FM, Itsy Bitsy, Radio Seven, Cațavencii, National Geographic, IQads, SMARK, Avantaje, Libertatea pentru femei, Europa FM, Radio Europa Liberă România, Ziare.com, Business24, Catchy, AlistMagazine, Revista Tango, Fashion Premium Magazine,

Kids News, 9vremparinti, Cariere, Agenția de carte, Călătoria perfectă, Ceașca de cultură, HUFF

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508