Fundația Société Générale răspunde apelului lansat prin campania umanitară „Ajut din inimă”

mai 4th, 2020 | By | Category: Postcard

În contextul crizei umanitare generate de COVID-19, Fundația Société Générale a răspuns apelului lansat de Hope and Homes for Children prin campania „Ajut din inimă” și a contribuit cu o donație de 65.000 de euro, fonduri ce urmează să fie folosite pentru a sprijini beneficiari ai Fundației, tineri care au părăsit sistemul de protecție a copilului și care se află în dificultate și copii aflați în risc de separare de familiile lor .

„Până în acest moment, în cadrul campaniei umanitare au fost strânși din donații peste 85 de mii de euro care acoperă doar parțial nevoile copiilor și tinerilor care au nevoie de ajutorul urgent al Hope and Homes for Children și al donatorilor. Campania continuă în mediul online, pe www.hopeandhomes.ro, acolo unde ne putem întâlni cu toții chiar și în aceste momente de distanțare socială, acolo unde putem să ajutăm și să fim solidari. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care au ales să ni se alăture deja, contribuția lor ajută acolo unde este mai mare nevoie zilele acestea.” – Robert Ion, Director de Fundraising, Hope and Homes for Children

 

Hope and Homes for Children va direcționa donațiile obținute în cadrul campaniei „Ajut din inimă” către aproape 500 de copii și tineri din 13 cele mai afectate județe ale țării și familiile acestora. Nevoile urgente ale familiilor care trăiesc în sărăcie extremă pe care Fundația le va acoperi prin fondurile obținute din donații, sunt: achiziția de alimente de bază, bunuri de strictă necesitate, medicamente și produse de igienă, dar și plata chiriei, plata cheltuielilor de întreținere sau a utilităților.

Fundația Société Générale va susține proiectele desfășurate de Hope and Homes for Children în domeniile prevenirii separării copilului de familie și integrării socio-profesionale a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție, sprijinul oferit beneficiarilor fiind unul prompt, adaptat crizei actuale. Parteneriatul dintre cele două fundații există din 2018, iar rezultatele înregistrate în această perioadă au stat la baza deciziei de continuare a acestuia și în 2020.

Fundația Société Générale este activă în domeniul integrării profesionale, în special pentru a ajuta tinerii să își înceapă cariera, și combate analfabetismul prin intermediul unor activități care promovează integrarea persoanelor aflate în dificultate.

În condițiile de criză actuală, peste un milion de români și-au pierdut locurile de muncă temporar sau permanent. Vulnerabilitatea copiilor, familiilor și tinerilor din comunitățile sărace este cu atât mai accentuată. Acum, mai mult decât oricând, aceștia au nevoie de ajutor, mai ales în privința locuirii și asigurării celor necesare traiului zilnic. Pentru toți aceștia Fundația Hope and Homes for Children caută soluții optime și sigure de locuire, le plătește cheltuielile și îi ajutăm cu plata chiriilor și a întreținerii pentru a trece cu bine peste această criză majoră pentru noi toți.

Datorită sprijinului acordat de partenerul nostru Fundația Société Générale, continuăm să îi ajutăm pe cei mai vulnerabili dintre copii, tineri și familiile lor să rămână în siguranță și să aibă cele necesare supraviețuirii în această perioadă.

 

Campania umanitară „Ajut din inimă” a fost lansată de Hope and Homes for Children în luna aprilie 2020, în contextul crizei umanitare generate de pandemia COVID-19. Cu ajutorul donațiilor, Fundația va plăti lunar chirii pentru familii și tineri care riscă să fie evacuați din locuințe și va ajuta copii și tineri din 13 cele mai afectate județe ale țării cu alimente și bunuri de strictă necesitate.

 

Apelul campaniei: Copiii României au nevoie de tine ACUM. Donează din inimă pentru hrana și adăpostul celor fără ajutor. Trimite HOPE la 8844 și donează lunar 2 Euro. Alternativ, ajută printr-o donație de pe card sau redirecționând impozitul pe venit sau pe profit. Află detalii despre toate opțiunile de donare pe hopeandhomes.ro.

 

 

 

 

 

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituții-mamut în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viață apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.967 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 448 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susținerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 33.482 de copii au fost salvați de la ruperea de familie, peste 1.672 de tineri au fost sprijiniți pentru o viață independentă, 2.026 de copii au fost primiți în centrele de zi, iar 972 în centrele de primire în regim de urgență. 9.272 de membri de personal din sistemul de protecție al copilului au fost instruiți de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, peste 61.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituționalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

 

 

Parteneri media în cadrul campaniei „Ajut din inimă”:

Agerpres, Kiss FM, Magic FM, Rock FM, Itsy Bitsy, Radio Seven, Cațavencii, National Geographic, IQads, SMARK, Avantaje, Libertatea pentru femei, Europa FM, Radio Europa Liberă România, Ziare.com, Business24, Catchy, AlistMagazine, Revista Tango, Fashion Premium Magazine,

Kids News, 9vremparinti, Cariere, Agenția de carte, Călătoria perfectă, Ceașca de cultură, HUFF

 

Număr de vizualizări :393


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro