Editura Tracus Arte inaugurează canalul de YouTube al editurii

mai 4th, 2020 | By | Category: Agenda de carte

Editura Tracus Arte inaugurează canalul de YouTube al editurii, unde vă puteți întâlni cu autorii și volumele acestora.

”Începem seria intitulată Cărți și autori cu scriitoarea Ligia Pârvulescu, care vă propune volumul de poezie mort după om, de Vasile Mihalache, Editura Tracus Arte, 2016.

Urmăriți aici videoclipul: https://www.youtube.com/watch?v=A_aqT-vLpOI ”- anunță editura Tracus Arte.

 

„Dincolo de toate ideologiile contestate sau deconstruite, se desprinde o miză centrală: ideile noastre despre om şi despre umanitate ajung, ca mai toate ideologiile, să acţioneze totalitar asupra propriei noastre gîndiri, ajung să ignore complexitatea şi eterogenitatea, să elimine tensiunile care nu se armonizează cu întregul. Fascismele politice şi sociale pornesc de la un „fascism“ al gîndirii. mort după om vrea să ne facă atenţi la variaţii, la discontinuităţi şi la metamorfoze, ne îndeamnă să ne gîndim la propria noastră devenire.” (Cezar GheorgheObservator Cultural)

„Cu mort după om, poezia actuală se îndepărtează tot mai mult de zona deja saturată a exhibării intimităţilor, a trupului biografic şi a autoficţiunilor versificate. Obiectivarea discursului, adoptarea unei perspective extime, deschiderea spre cultural şi social în defavoarea modei sondării fondului traumatic aşa-zis individual singularizează acest volum de „ a-poezie” şi îi conferă acea forţă care doar din singurătate poate irumpe.

Subtil teoretizantă şi deseori imnică, autosubversivă şi autosubminantă, polemică în subteranele ei şi ironică în literaritatea ei, îndreptată împotriva a tot ceea ce s-ar putea structura ca ideologie, mort după om vorbeşte, în fond, despre alienarea pe care omul a trăit-o încercând să se supună ideii de om.” (Teodor Dună)

Volumul poate fi comandat de pe website-ul editurii: https://edituratracusarte.ro/produs/mort-dupa-om/

 

Număr de vizualizări :710


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro