Despre sublim și jazz. Centenar Macedonski

mai 15th, 2020 | By | Category: Eveniment

Inovația în literatură și jazz va ocupa rolul central în cadrul unui eveniment special găzduit luni, 18 mai 2020, de la ora 18:00, de #ScenaVirtualaTAMTAM. Evenimentul va avea loc la adresa www.tamtam.live cu prilejul Centenarului Alexandru Macedonski, în anul 2020 împlinindu-se 100 de ani de la moartea Poetului rozelor, autor care a promovat înnoirea literaturii române în sincronism cu tendințele europene în a doua parte a secolului XIX și la început de secol XX. Tematica serii va fi explorarea teritoriului comun al imaginilor poetice din jazz, pe de-o parte, și al sonorităților poetice din literatură, pe de cealaltă parte. Publicul va fi invitat să asculte live cele mai noi compozițiii pentru pian semnate de Albert Tajti precum și cele mai noi lucrări scrise de Ciprian Pop pentru chitară jazz, doi dintre cei mai apreciați muzicieni și improvizatori ai scenei actuale. Alături de ei va fi invitată Irina Macedonski, stră-strănepoata poetului omagiat, care va citi dintr-o selecție de texte, din afara canonului literar, aparținând scriitorului pentru care inovația în artă și literatură însemna mecanismul de supraviețuire al unei culturi. Cu alte cuvinte, iubitorii muzicii jazz și ai literaturii moderne sunt invitați să se bucure de acustici eliberatoare, autentice, rezultatul a trei laboratoare de creație.

Evenimentul va fi transmis de pe o scenă fără spectatori din București. Este foarte important ca publicul interesat de eveniment să achite biletul online în valoare de 25 de lei, contribuind la susținerea scenei independente de artiști din România. Informații despre bilete aici: https://tamtam.live/index.php/show-item/despre-sublim-si-jazz/

Acest eveniment este o inițiativă susținută de UCIMR pentru a celebra continuitatea în creația românească și de a încuraja mentalitatea inovatoare în rândurile artiștilor contemporani, o misiune începută în urmă cu peste 20 de ani.

 

#ScenaVirtualăTAMTAM este un proiect TAMTAM Festival dezvoltat în parteneriat cu UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în scopul de a susține scena artistică în contextul dificil prin care trece cultura în acest moment.

De la începutul izolării sociale, au urcat pe #ScenaVirtualaTAMTAM artiști precum: Mădălina Pașol, Horia Mihail, Răzvan Suma, Veronica Anușca, Viorica Pintilie, Alexandru Anastasiu, Sorin Zlat ș.a., pe cuprinsul celor peste 15 evenimente organizate de două ori pe săptămână începând cu data de 20 martie 2020.

 

 

 

Despre UCIMR

 

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este un ONG de utilitate publică ce activează de 25 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei, reunind în prezent peste 10.000 de membri la nivel național. În cei 25 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale posibile prin capacitatea de a accesa fonduri din surse dintre cele mai diverse și prin sponsorizări atrase din mediul privat și de afaceri.

Pe lângă propriile proiecte și programe culturale de interes național și internațional, ce includ burse de studiu, concerte, festivaluri, workshop-uri, emisiuni-spectacol, concursuri, sprijinirea artiștilor seniori
și susținerea materială a unor reviste de specialitate, UCIMR organizează la rândul său un proces transparent de finanțare din propriile fonduri, pentru proiectele altor organizații culturale sau artiști din România.

Din anul 2009 UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat. Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 1.000.000 de vizualizări în mediul online.

 

 

 

 

Număr de vizualizări :636


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro