spot_img

Au fost aleși finaliștii concursului ”Write a Screenplay for Anamaria Marinca & Vlad Ivanov”

Cea de-a 2-a ediție a Concursului de scenarii ”Write a Screenplay for… ” organizat de Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe, în cadrul American Independent Film Festival și-a modificat timeline-ul din cauza stării de urgență actuale.

”Pe 30 aprilie am fi anunțat câștigătorii concursului în cadrul galei de închidere a American Independent Film Festival, dar pentru că festivalul s-a amânat momentan, anunțăm astăzi lista finaliștilor concursului dedicat anul acesta actorilor Anamaria Marinca și Vlad Ivanov.

Proiectele finaliste sunt:

Alexandru Jecu / Micul Paris

Rodica Domințeanu / Cele 12 munci

Maria Avram / S-a întâmplat?

Flavia Negoescu / Câinele care nu latră

Adina Sădeanu + Kirsten Peters / Intangibilul

 

După o serie de sesiuni de dezvoltare de grup și individuale, proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe data de 22 mai.

 

Totodată, pentru fanii filmelor americane, până ne vom revedea la festival, American Independent Film Festival a pregătit un weekend de filme online – American Weekend între 1 si 3 mai, online pe platforma Eventbook.ro. Fiecare film va fi disponibil pentru vizionare între orele 17:00 și 24:00 din ziua în care este programat.

Pe 1 mai veți putea viziona online The Florida Project (r. Sean Baker), pe 2 mai, co-producția You Were Never Really Here, în regia lui Lynne Ramsay, iar pe 3 mai, filmul Good Time, regizat de frații Safdie. Mai mult de atât, pentru ca experiența festivalieră să fie cât mai aproape de realitate, filmele The Florida Project și You Were Never Really Here sunt însoțite de fragmente din sesiunile de întrebări și răspunsuri susținute de regizorii Sean Baker și Lynne Ramsay la premierele filmelor în România. Filmele sunt subtitrate în limba română. Discuțiile sunt în limba engleză.

The Florida Project, în regia lui Sean Baker este o explorare ironică și realistă asupra lumii magice imaginate de Walt Disney. Variety scrie că este “o poveste vibrantă despre cum se reflectă magia și suferințele copilăriei în comunitățile marginalizate din America cu binecunoscutul Willem Dafoe în rol secundar. Filmul poate fi vizionat pe 1 mai.

Filmul lui Lynne Ramsay, You Were Never Really Here poate fi vizionat pe 2 mai și îl are în rolul principal pe Joaquin Phoenix, cunoscut pentru rolurile din Gladiator, Johny Cash, Her, The Sisters Brothers și Joker. O maestră a tensiunii, Lynne îl regizează pe J. Phoenix în rolul unui tip violent, fost om al legii, care își câștigă existența ca asasin plătit, dar care își descoperă pe ecran și o altă valență a personalității sale, una caldă, a bărbatului care locuiește cu mama lui, atinsă de o maladie psihică, și pe care o îngrijește cu calm și atenție.

Josh și Benny Safdie au atras atenția asupra lor anul trecut cu Uncut Gems despre care se discută și astăzi în spiritul în care se vorbea și despre Good Time. Umorul, intensitatea și suspansul specifice fraților Safdie adăugate interpretării unui actor celebru pe care poate nu l-ai vedea într-un astfel de rol, dar și naturii  poveștilor care sunt mereu o cursă contra-cronometru, transformă filmele lor într-un festin cinematografic de care amatorii de senzații tari cu greu se pot despărți. Despre interpretarea lui Robert Pattinson în Good Time, presa internațională a scris foarte mult și doar de bine, IndieWire precizând că este cea mai bună interpretare din cariera actorului devenit celebru la nivel internațional pentru rolul vampirului Edward Cullen în Saga Twilight.

Prețul unui bilet pentru o singură vizualizare este 12 lei. Mai multe informații despre modalitatea de vizualizare a celor trei filme din program pe: https://bit.ly/AmericanWeekendOnline

Facebook American Independent Film Festival: https://www.facebook.com/AmericanIFF

Eveniment Facebook: https://bit.ly/3f4Ng78

Site: https://filmedefestival.ro/

 

American Weekend este prezentat de American Independent Film Festival. ” – anunță organizatorii.

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508