Viitorii fotbaliști de la Juventus Academy București se antrenează acasă

mart. 19th, 2020 | By | Category: Postcard

Copiii de la Juventus Academy București continuă pregătirea acasă în perioada în care nu au voie să iasă pe teren. Antrenorii fiecărei grupe au pus la punct un program de exerciții zilnice, care să-i mențină în formă și în perioada în care pregătirea se face de la distanță. Exercițiile sunt transmise sub forma unor scurte filmulețe. Recomandarea antrenorilor: fiecare exercițiu dintr-un circuit trebuie repetat de 15-20 de ori.  Regulat, aceste exerciții vor fi înnoite. Cuvântul de ordine: #NeverGiveUp.

Copiii sunt înregistrați de părinți în timp ce se antrenează, iar filmulețele sunt analizate de antrenori,  care fac observații atunci când este necesar. Unele filmulețe sunt postate pe canalele Social media ale Academiei (YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn).

În același timp, antrenorii continuă pregătirea tehnică teoretică – caracteristici ale fiecărei poziții în teren, cu și fără posesia mingii.

Este foarte greu să ținem copiii departe de terenul de fotbal. Dar vom trece împreună peste aceste probleme. Îi rugăm pe părinți să ne ajute, să-i sprijine pe copii să-și lucreze exercițiile stabilite de antrenori. Și să-și facă temele pentru școală, e foarte important”, Iulian Branzelof, directorul tehnic al Juventus Academy București.

Se pune accent și pe exerciții pentru minte, cu ajutorul psihologilor de la SportPsy 1 (care lucrează și pentru naționala de fotbal a României). Există o platformă specială unde copiii participă la ședințe de 15-30 de minute. Sunt jocuri speciale care urmăresc să-i antreneze psihologic pe copii astfel încât să poată rămâne concentrați pe patru elemente în același timp: minge, coechipier, adversar, poartă. Fiecare joc antrenează câte o abilitate. Există studii care spun că după 6 luni de astfel de antrenament crește cu 15-25% capacitatea de concentrare a jucătorului.

De asemenea, la Juventus Academy București se fac în această perioadă cursuri online de limba italiană, pe pagina de Facebook a Academiei, iar copiii sunt încurajați să citească în fiecare zi – de cele mai multe ori prin exemplul personal al antrenorilor.

Înțelegem și respectăm toate recomandările făcute de autorități în această perioadă și găsim soluții pentru ca pregătirea copiilor să continue acasă”, declară Mihaela Pellegrini, CEO Juventus Academy București, care adaugă că, în același timp, împărtășește preocupările enunțate de cluburi și asociații sportive private, care au de plătit în continuare salarii, contribuții la bugetul de stat, facturi la utilități și chirii pentru baze sportive. Totul, în condițiile în care starea de urgență instaurată în România le suspendă activitatea și există riscul real să nu mai fie încasate taxe și cotizații în această perioadă, abonamentele să fie înghețate și unele sponsorizări retrase. „Credem și noi că, atunci când gândește măsuri de sprijinire a business-urilor din România, guvernul trebuie să le ia în calcul și pe cele din sport”, mai spune Mihaela Pellegrini.

Întreaga comunitate Juventus Academy București (peste 300 de copii și părinți) participă de asemenea la mișcarea europeană „Totul va fi bine”, prin care cei mici îi ajută pe cei mari să uite puțin că situația de acum este delicată și aduc culoare orașului în care se află. Copiii din Academie desenează curcubeie și mingi alb-negru și postează fotografii sau filmulețe cu creațiile lor.

Despre Juventus Academy București

Juventus Academy București este Academia de fotbal deschisă în România de Luigino Pellegrini, fostul agent al lui Roberto Baggio. Toată metodologia după care se face pregătirea urmează întocmai modelul de antrenamente practicat de campioana Italiei la toate categoriile de jucători. La Juventus Academy București se pregătesc copii născuți între anii 2006-2014.

Număr de vizualizări :510


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro