Librărie online românească în Germania

mart. 4th, 2020 | By | Category: Postcard

Pe platforma www.librarialuiandrei.de românii din Germania, Elveția și țările UE pot achiziționa cărți pentru copii în limba română.

Librăria lui Andrei este un proiect de suflet al familiei noastre: mama, tata și Andrei, doi iubitori de cărți și un novice. Sarcinile au fost împărțite încă de la început: Andrei, cel mai mare mic cititor, ne va recomanda săptămânal cărțile, care i-au plăcut lui tare de tot, ne va desena așa cum simte el de frumos mesajul cărților și cea mai importantă dintre toate: ne va inspira zi de zi, va continua să ne fie muză. Tata, novice în ale cărților pentru copii, dar maestru în tehnologia zilelor noastre, ne va susține mereu toate nebuniile artistice și va avea grijă să ne țină cu picioarele aproape de linia pământului, căci are de-a face cu doi visători artiști în familie. Mai rămân eu, adică mama, jumătate din latura artistică a familiei, creatoare de vise, plină de idei și mereu pregătită să citească o poveste copiilor.

Proiectul s-a născut firesc dintr-o nevoie, simțită pe pielea noastră, aceea de-a citi, în limba română și de-a nu uita vorba de acasă. De aproape șapte ani suntem călători prin lume, cu casa temporară la Berlin. Vizitatori de seamă ai librăriilor și bibliotecilor, pline de cărți diverse, nu am găsit și cărți în limba română. Iubim România, iubim cărțile scrise în limba română, ne bucurăm că piața de carte pentru copii este în creștere, în România și am dorit, ca și Andrei să cunoască cât mai mult despre autorii și ilustratorii români, contemporani, pe care îi vezi și auzi, în carne și oase.

Colecția noastră de cărți cuprinde cărți dragi nouă, cărți citite de noi, care abordează tematici diverse, cu mesaje puternice, care răspund întrebărilor copiilor, dar și ilustrații elaborate, cu atenția mărită asupra detaliilor. Ilustrațiile au fost pentru noi, din experiența cu Andrei, un prim criteriu, în alegerea cărților, cumpărate pentru biblioteca familiei, de-a lungul anilor. Am observat la Andrei, căci mereu își alegea cărțile, dacă ilustrațiile reușeau să îl convingă, să îi creeze o emoție, o conexiune. Credem cu convingere, că obiceiul lecturii zilnice se deprinde în copilărie.

Sperăm să fie pe placul cât mai multor familii această colecție, să reușim să le păstrăm copiilor dragostea de cărți sau să îi apropiem de cărți, și în final să îi facem prieteni de cale lungă.

Mulțumim că ne sunteți alături și ați avut răbdare cu noi, să ne cunoaștem un pic!

Cu drag,

Mama, tata și Andrei”- www.librarialuiandrei.de/

 

Număr de vizualizări :1342


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro