În vizită la B.C.U. Iași

mart. 2nd, 2020 | By | Category: Postcard

Periodic, în spațiul expozițional de la etajul I, Sediul Central,  din incinta Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași, se organizează acțiuni culturale extrem de interesante.

Dacă în perioada 10-29 Februarie 2020, expoziția bibliografică „100 de ani de Radio public în lume 1920-2020”, organizată de Serviciul Relații cu Publicul și Împrumut Interbibliotecar (prin efortul întreit al doamnelor bibliotecar Carmen Vitcu, Ioana Nichituș și Geanina Ionescu), a avut rolul de a recompune, prin panourile și cărțile expuse, traiectul ascendent în istoria tehnicii electronice mondiale, respectiv, cel românesc, invitat special fiind doamna Claudia Crăcăleanu, manager Radio Iași; iată-ne, la început de martie, în fața unei alte surprize extrem de plăcute.

 

 

 

Este vorba de o incitantă „Incursiune în lumea cărților de bucate și a celor care le-au scris”. Inițiatorul proiectului este doamna bibliotecar Mihaela Tatiana Ulman, pasionat gastronom. Vitrinele cuprind un număr impresionant de cărți de bucate care au rolul, cu precădere, de a evidenția bucătăria țărănească, regală, clasică, modernă și mănăstirească. Trofeul acestei expoziții îl reprezintă o Carte de Ciocolată, realizată tot de doamna Ulman. Pe foile de ciocolată ale respectivei cărți sunt imprimate fotografii cu preparate ale d-sale care au obținut premii naționale și internaționale în ultimii cinci ani. Expoziția este deschisă în perioada 2-18 martie 2020 Publicul vizitator este invitat să participe în ziua de 18 martie a.c., ora 18.00, cu precădere, la un moment-surpriză. Una dintre vitrine se va deschide, iar Cartea de Ciocolată va fi „răsfoită” și „degustată”, spre deliciul tuturor.

În fapt, și în sălile de lectură, la periodice, în secțiunea „Colecții speciale”, suntem așteptați să răsfoim și să degustăm, după preferință, din multiplele „mărgăritare” mângâietoare de suflet ale spiritualității românești și mondiale.

 

Livia Ciupercă

 

 

 

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :489


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro