„Folding Mirrors” de Georgian Bărbieru, la ATELIER 030202

mart. 2nd, 2020 | By | Category: Proiecte

Joi, 12 martie 2020, ora 19:00, la ATELIER 030202 (Sala Nouă a Teatrului de Comedie, str. Sfânta Vineri, nr. 11, București) are loc vernisajul expoziției „Folding Mirrors” semnată de Georgian Bărbieru și curatoriată de Ana-Daniela Sultana. Realizată la invitația coordonatorului spațiului de artă contemporană ATELIER 030202 Mihai Zgondoiu, expoziția „Folding Mirrors“ poate fi vizitată în perioada 12 martie – 12 aprilie 2020. AgentiadeCarte.ro este partenerul media al evenimentului.

Personala „Folding Mirrors“, prima dintr-o serie de trei expoziții care constituie rezultatul unei cercetări de lungă durată întreprinse de Georgian Bărbieru, pornește de la ideea de fashion ca mijloc de definire a identității. Livrate în alb-negru, printr-o lentilă al cărei filtru distorsionează imaginea asemeni unei oglinzi sparte, lucrările lui Georgian Bărbieru mută centrul de greutate de la latura glamour a modei la fața mai puțin cunoscută și mediatizată a acestui domeniu, care derivă spre exemplu din poluarea excesivă produsă în industria textilă sau din lipsa de etică din sweatshop-urile din Bangladesh, Tailanda, China, India, Vietnam, Brazilia sau Mexic. Abordând tehnici de process art, Georgian Bărbieru se concentrează mai degrabă asupra procedeului de prelucrare a imaginii provenite din fashion advertising, abstractizând tot mai mult forma, după cum vom vedea în următoarele două expoziții din trilogia sa și alternând adesea, într-un mod subtil și surprinzător, între reprezentările 2D și 3D.

Georgian Bărbieru este asistent universitar în cadrul Universității Naționale de Arte din București, Facultatea de Arte Decorative și Design, Departamentul de Artă Murală și membru al Uniunii  Artiștilor Plastici din România, Filiala Pictură București. Practica sa artistică este complexă și se desfășoară pe două paliere: pe de o parte, ca profesor, predă artă murală, pe de altă parte, ca artist, experimentează cu pictură, sculptură și process art.

Ana-Daniela Sultana este curator și consultant artistic la creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București. A colaborat cu instituții precum ICR Viena, Centrul Cultural Internațional de la Cracovia, Forumul Cultural Austriac București sau Muzeul de Artă din Timișoara, iar de un an are o rubrică de comentariu de artă în Agenția de Carte.

Mihai Zgondoiu este artist, curator, galerist cu studii doctorale în domeniul artelor vizuale și profesor la Universitatea Națională de Arte din București și la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. A curatoriat numeroase expoziții la Muzeul de Artă din Timișoara, Muzeul Național de Artă Contemporană din București și ICR Viena, iar cele mai recente proiecte curatoriale ale sale au avut loc în cadrul celei de-a şasea ediții Art Safari și în cadrul festivalului EUROPALIA.

Organizator: ATELIER 030202

Parteneri: Teatrul de Comedie și Asociația Euro CulturArt.

Parteneri media:  Radio România Cultural, Agenția de cArte, Revista ARTA și feeder.ro.

Sponsorii evenimentului de deschidere: Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești.

 

Număr de vizualizări :1026


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro