Festivalul Internațional de Poezie București | BEST OF 2017, 2018, 2019

mart. 23rd, 2020 | By | Category: Eveniment

Începând de marți, 24 martie 2020, Muzeul Național al Literaturii Române va transmite, în fiecare zi, de la ora 18.00, prin intermediul canalului de YouTube și al contului de Facebook, cele mai reprezentative momente din arhiva ultimelor trei ediții (2017, 2018, 2019) ale Festivalului Internațional de Poezie București (FIPB). Din anul 2010, Muzeul Național al Literaturii Române organizează anual Festivalul Internațional de Poezie București, eveniment care, de-a lungul celor zece ediții desfășurate până în prezent, s-a impus ca unul dintre cele mai importante evenimente culturale cu specific literar de pe scena culturală românească. În toți acești ani, Festivalul a adus la București aproape 700 de poeți din toată lumea, dar și istorici, critici și teoreticieni literari sau editori, oferind publicului sute de evenimente concretizate în lecturi publice, spectacole de jazz, mese rotunde, întâlniri între poeţi români şi străini, editori și traducători de pretudindeni, care au alternat cu performance-uri de poezie sonoră, experimentală şi de avangardă.

”Pe fondul situației create de răspândirea Coronavirusului-SARS-COV-2 în Europa și a apariției cazurilor de îmbolnăvire în București, Muzeul Național al Literaturii Române a decis amânarea pentru anul viitor a celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internațional de Poezie București, care urma să se desfășoare în perioada 11-17 mai 2020.

În pofida acestei decizii radicale luate de conducerea Muzeului Național al Literaturii Române în spiritul prevenției și al responsabilității, invitația rămâne deschisă, cu speranța că îi vom avea împreună, în anul 2021, pe toți poeții străini și români care deja își anunțaseră participarea.”- anunță MNLR.

Număr de vizualizări :799


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro