spot_img

Premiera spectacolului ”Cenușăreasa” la Teatrul Excelsior

Sâmbătă, 15 și duminică, 16 februarie 2020, Teatrul EXCELSIOR prezintă premiera spectacolului Cenușăreasa – o adaptare muzicală originală, semnată Eduard Petru Jighirgiu, cu participarea coregrafului Edi Stancu. Teatrul EXCELSIOR propune publicului o versiune surprinzătoare a binecunoscutei povești, care are toate ingredientele unui musical autentic. Un melanj îndrăzneț între clasic și modern, într-un spectacol conceput pentru întreaga familie. Cu baghete de magicieni, Eduard Petru Jighirgiu și Edi Stancu au orchestrat muzical, regizoral și coregrafic fiecare detaliu al poveștii, potențând expresivitatea fiecărui personaj, situațiile comice sau încărcate de emoție.

Eduard Petru Jighirgiu, regizor: „Dacă reușești să pătrunzi dincolo de aparențe poți descoperi lucruri fascinante. Unul dintre elementele importante de la care am pornit spectacolul a fost muzica. Am transformat povestea într-un musical. Atunci când am compus-o/ orchestrat-o, am folosit un mix de instrumente clasice și moderne. Știu că acesta va fi unul dintre atuurile spectacolului. Este o modalitate foarte frumoasă de a aduce o poveste clasică în timpurile noastre. Apoi, am mizat foarte mult pe o trupă de actori extrem de talentați și cu poftă de joacă nebună. Rezultatul? Un spectacol care va bucura copiii de la 5 la 100 de ani.”

Edi Stancu, coregraf: „După mulți ani în care mi-am dedicat munca spectacolului de televiziune, iată-mă în fața unei noi provocări – aceea de a pune în mișcare o poveste pe scena unui teatru – și nu oricum, ci o poveste arhicunoscută transpusă într-un musical! Cu musicalul, nu sunt la prima „abatere, însă de fiecare dată caut noi resorturi de creativitate, mai ales că teatrul și dansul au atât de multe în comun! E fascinant să jonglezi cu formele lor specifice de expresie. Cum transformi un personaj faimos sau o tipologie atipică într-o apariție savuros de comică? Cum „împrumuți” elemente din vocabularul teatral pentru a imprima maximum de expresivitate unei situații comice sau dramatice? La EXCELSIOR veți descoperi o altfel de Cenușăreasa. Sunteți invitați la bal!”

Cenușăreasa – unul dintre cele mai îndrăgite basme din cultura universală – a ajuns la Teatrul EXCELSIOR și își devzăluie frumusețea într-un spectacol care îndeamnă la visare. Să visăm la înălțime și să credem că fericirea poate fi mai aproape decât credeam, poate chiar la… un pantof rătăcit distanță. Pregătiți-vă de bal, așadar! Sunteți invitați la întâlnirea cu Cenușăreasa, cu povestea de alătdată și de astăzi care ne amintește că forța iubirii răzbate orice obstacol.

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma bilet.ro și de la sediul Teatrului EXCELSIOR (Str. Academiei, nr. 28).

 

CENUȘĂREASA
adaptare de Eduard Petru Jighirgiu după Charles Perrault

Distribuția:

Cenușăreasa: Alexandra Giurcă | Mama: Adriana Drăguț-Jighirgiu | Drizella: Oana Predescu | Anastasia: Andreea Hristu | Prințul: Alex Călin | Ministrul: Doru Bem | Regele: Radu Micu |
Zâna: Ana Udroiu | Jaq: Dan Clucinschi | Gus: Mihai Mitrea | Șoricei: Cosmina Dobrotă, Ion Bechet, Radu Mitrea

Regia și muzica originală: Eduard Petru Jighirgiu | Decorul și costumele: Adina Gherghiceanu și Anca Pancu | Coregrafia: Edi Stancu | Pregătirea muzicală: Ana Cebotari | Light design: Costi Baciu | Video design: Cristian Niculescu | Asistent regie: Adriana Drăguț-Jighirgiu

Durata: 1 oră 20 min | Recomandare de vârstă: 5+

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508