Masoneria- Istoria și filosofia Ordinului de la Marile Misterii ale Antichității până în prezent

feb. 21st, 2020 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 4 martie 2020, ora 18.30, Editura Herald şi ARCUB (Str. Lipscani, nr. 84 – 90, București, sala Arcelor) vă invită la evenimentul Masoneria – Istoria și filosofia Ordinului de la Marile Misterii ale Antichității până în prezent. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului. „Masoneria, așa cum o găsim în Evul Mediu, nu era ceva nou. Deja, dacă îi acceptăm propriile documente, era încărunțita de timp, venind dintr un trecut îndepărtat, aducând un depozit remarcabil de cunoștințe legendare. De asemenea, păstra în ele aceleași simboluri simple, grăitoare care, după cum am văzut, sunt mai vechi decât cele mai vechi religii din prezent, pe care le a primit ca pe o moștenire și le a transmis ca pe o comoară. Indiferent ce am crede despre legendele Masoneriei, așa cum sunt relatate în cele mai vechi documente, simbolurile ei, mai vechi decât ordinul însuși, o leagă de cea mai veche gândire și credință a omenirii. Fără îndoială că aceste simboluri au pierdut ceva din strălucirea lor în timpurile atât de tulburi pe care le traversăm, dar frumusețea lor nu s a șters niciodată, trebuind doar să fie atinse pentru a străluci din nou.” – Joseph Fort Newton.

  1. Ce este masoneria, filosofia și spiritul masonic?
  2. Ce înseamnă să fii mason? Este suficientă împărtășirea valorilor masonice sau este nevoie de mai mult?
  3. Cu toții am auzit că în interiorul masoneriei coexistă mai multe stadii: cum ar fi calfă, companion și maestru? Ce sunt aceste stadii și care sunt diferențele dintre ele și gradele masonice?
  4. Sunt multe mituri, legende și simboluri în masonerie. Care este rolul lor?
  5. Care este legătura între masonerie și Marile Misterii ale Antichității?

 

Iată întrebări la care, vom încerca să găsim răspunsuri, alături de Augustin Ioan (prof. univ. dr. arhitect), Constantin Bartolomeu Săvoiu (general de brigadă în rezervă al Armatei Române, înalt demnitar francmason), Vasile Zecheru  (doctor în economie, coordonatorul colecţiei Arta Regală de la Editura Herald), invitați care vor oferi informatii detaliate și atent cercetate, atât despre istoria timpurie a Francmasoneriei, cât și despre acest tradiție la nivel internaţional în prezent. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Se va discuta pe marginea titlurilor apărute în colecţia Arta Regală, la Editura Herald:

·         Constructorii – O cercetare a istoriei si filosofiei Masoneriei de Joseph Fort Newton;

·         Morala si dogma Ritului Scotian Antic si Acceptat al Francmasoneriei de Albert Pike;

·         Simbolismul Francmasoneriei de Jirah Dewey Buck;

·         Legendele, miturile și simbolurile Francmasoneriei de Albert G. Mackey.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

 

Parteneri media: Radio România Cultural, București FM, Radio 3Net „Florian Pittiș”, Radio 7, Radio Deea, România Liberă, 4arte, Agenția de carte, Noua Acropolă, Bookuria, Bookblog, Bookhub, Booknation, Drumul spre centru, Filme-Cărți, Literatura pe tocuri, IQool, LiterNet, Rabbit Media, Gratuitor, România Pozitivă, Prwave, Serial Readers, Recenzii Cărţi, Citeşte-mă, ZMEU București, Cinemagia, Rândurile Evei, Calea către carte, Cabala pentru toţi, InfoArt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :967


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro