”Clopotele din Berlin și alte priveliști” – un spectacol lectură după texte și poezii de Marin Sorescu

feb. 24th, 2020 | By | Category: Postcard

Teatrul Național, care-i poartă numele, îl va sărbători și în acest an pe Marin Sorescu. Născut în 1936, pe 29 februarie (prilej constant de glume pentru prieteni, cum că nu dă de băut decât din… patru în patru ani), Sorescu este autorul român a cărui operă este revizitată frecvent de generații de cititorii care se lasă încă seduși de fina ironie a celui ce vedea „literatura în desfășurare ca un mare spectacol”.Până la premiera din aprilie cu “Vărul Shakespeare” (regia Radu Boroianu), Naționalul craiovean vă invită la un spectacol-lectură, „Clopotele din Berlin și alte priveliști”, cu participarea actorilor Angel Rababoc, Constantin Cicort, Nicolae Vicol, Petra Zurba. Selecția textelor, după jurnale și poezii ale scriitorului, Nicolae Coande. Spectacolul va avea loc joi, 27 februarie 2020, de la ora 17.00, la sala Ia te uită! Intrarea publicului este liberă.

Pentru cei care doresc să citească în avanpremieră un fragment din spectacol, iată poemul Perseverență, recent intrat în atenția anglofonilor din momentul în care a fost afișat în metroul londonez. Prilej de mândrie națională, isn’t he?

Perseverență

Voi privi la iarbă

Până voi obţine titlul

De doctor în iarbă.

 

Voi privi la nori

Până voi ajunge Laureat

Al norilor.

 

Voi trece pe lângă fum

Până când fumul, de ruşine,

Va deveni iar flacăra

De la început.

 

Voi trece pe lângă toate lucrurile

Până când ele

Vor veni să mă cunoască.

 

Perseverance

 

I shall look at the grass

Till I obtain the degree

Of Doctor of Grass.

 

I shall lokk at the clouds

Till I become a Master

of the Clouds

 

I shall walk beside the smoke

Till out of shame

The smoke returns to the flame

Of its beginning.

 

I shall walk beside all things

Till all tthings

Come to know me.

 

 

Număr de vizualizări :481


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro