Vineri, 21 februarie 2020, Cantus Mundi București a participat la a zecea ediție a emisiunii „Românii au talent”, la PRO TV, unde a impresionat publicul din țară și din diaspora cu un mesaj emoționant și inspirațional: „Heal the world”. Într-o atmosferă extraordinară, cei 75 de copii, coordonați de dirijoarea Crăița Ghilerdea, au arătat încă odată că muzica ne unește, ne integrează și ne inspiră, dincolo de etnie, condiționări fizice, psihice, sociale sau economice. Indiferent de abilitățile pe care le au, copiii își doresc în mod egal un viitor mai bun, împreună. „Suntem bucuroși că mesajul copiilor din Programul Național Cantus Mundi a ajuns, conform ratingului emisiunii „Românii au talent”, la un număr record de peste 3 milioane de telespectatori. Mulțumim celor peste 50.000 de susținători care continuă să ne felicite pe canalele social media. Impactul pe care mesajul copiilor noștri l-a avut vineri seară, precum și valul uriaș de emoție și inspirație creat, ne motivează și ne confirmă încă odată necesitatea și importanța Programului Național Cantus Mundi pentru îndeplinirea scopului nostru, acela de a schimba România prin muzică!” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.
În fața audienței vizibil emoționate, Cantus Mundi București a primit patru de „DA” din partea juriului și s-a calificat în etapa următoare a popularului concurs, unde îi va reprezenta în continuare pe toți cei peste 54.000 de copii din Programul Național Cantus Mundi, care unesc și schimbă România prin muzică.
*Cantus Mundi București, 4 minute de emoție pură – http://bit.ly/2PfeooE
Cantus Mundi București face parte din Programului Național Cantus Mundi, care este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor român Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 9 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi reunește sub umbrela sa peste 1.550 de coruri. 54.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării sau în diaspora, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.