Mirel Taloș, președintele interimaral ICR, de Ziua Culturii Naționale: „Cultura română este la același nivel cu marile culturi ale lumii“

ian. 15th, 2020 | By | Category: Postcard

ICR a transmis, printr-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro, mesajul președintelui interimar al ICR, Mirel Taloș. Vă prezentăm textul integral al mesajului.

„De zece ani, prima mare celebrare odată cu începerea anului nou este Ziua Culturii Naționale, pe care o sărbătorim astăzi. Dincolo de evenimente, festivități prin care Institutul Cultural Român marchează în străinătate această zi, precum și împlinirea a 170 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu, cultura ne este zi de zi cel mai important promotor, iar oamenii de cultură sunt cei mai importanți ambasadori ai României.

Țara noastră strălucește de mai bine de trei luni la Festivalul de Arte EUROPALIA din inima Europei și aratăm că suntem la înălțime. Sub coordonarea Institutului Cultural Român, avem patru luni la dispoziție să prezentăm lumii tot ce avem mai bun cultural, iar expoziţia Brâncuşi. Sublimarea formei este una dintre cele mai vizitate de la Palatul Artelor BOZAR: peste 90.000 de vizitatori, un număr record pentru o expoziţie dedicată unui artist român peste hotare.

Astfel, avem o certitudine: cultura română contemporană este la același nivel cu marile culturi ale lumii. Suntem mândri de artiștii noștri!

La mulți ani, România culturală!”

Număr de vizualizări :665


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro