Lucrări ale artistei Iulia Toma, la expoziția „Home/ward Bound/less” a Galeriei Budapesta

ian. 28th, 2020 | By | Category: Postcard

Miercuri, 29 ianuarie 2020, la ora 18.00, Galeria Budapesta (str. Lajos nr 158, 1038 Budapesta), în parteneriat cu Institutul Cultural Român la Budapesta, deschide expoziția„Home/ward Bound/less”. Expoziția curatoriată de Erőss Nikolett prezintă lucrări de Iulia Toma (România), Fátyol Viola (Ungaria), Neogrády-Kiss Barnabás (Ungaria) și Aslan Goisum (Cecenia).

Expoziția tratează fenomenul persoanelor fără adăpost și tranziție, cei care se află pe pământul nimănui, între necesitatea părăsirii unei locuințe și dorința de a se reîntoarce, un loc unde prea multe persoane sunt nevoite sa trăiască. Există o sumedenie de motive pentru care oamenii pierd ceea ce credeau că este o lume sigură. Chiar dacă niciodată nu au avut vreun sens al securității, această pierdere sau această stare este o experiența fundamentală, care lasă o amprentă profundă, definitorie, face parte din viața lor.

Confortul textilelor, atingerea materialelor și a broderiei, calitatea personală a țesăturilor si a broderiei apar în refracțiile migrației forțate din textilele Iuliei Toma. (Vise neașteptate / Vise si așteptări, 2019). Toma a intervievat afgani, sirieni si irakieni refugiați în România și evidențiază detalii ale acestor conversații, dorința unei locuințe, lipsa locuinței si circumstanțele pierderii a cesteia. Instalația, făcută din textile largi, stratificate, uzate, păstrătoare de amintiri, permite experiența momentelor unor călătorii lungi.

Iulia Toma (1974) lucrează cu tehnici mixte, creând expresii artistice prin textil, fotografie, pictură, instalații și texte. O preocupă problemele sociale pe care le adresează în mod original, alcătuind un discurs personal, căutând echilibrul elaborat între mesaj și material.

Expoziția va fi deschisă până la data de 15 martie 2020 și se poate vizita zilnic între 10.00-18.00, luni închis.

Număr de vizualizări :414


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro