Lansarea albumului „Păușești – Măglași. Istorie, artă și credință”

ian. 29th, 2020 | By | Category: Postcard

Asociația Renașterea Obiceiurilor și Tradițiilor Românești lansează albumul „Păușești – Măglași, Istorie, artă și credință” ce cuprinde ilustrații deosebite despre istoria locului, a moșnenilor din alte vremuri, arta bisericească a lăcașurilor de închinare din regiune, precum Mănăstirea Sărăcinești (sec. XVII) şi bisericile ctitorite de măglași, la sfârșitul sec. al XVIII-lea şi începutul sec. al XIX-lea. Evenimentul, susţinut de Primăria Comunei Păușești-Măglași, judeţul Vâlcea, şi Arhiepiscopia Râmnicului, se va desfăşura la Casa de Cultură a comunei, vineri, 31 ianuarie 2020.

Un film documentar de 12 minute va dezvălui cine au fost măglașii, care sunt mesajele textelor sfinte de pe filacterele proorocilor, filosofilor, sibilelor și ale cărților de înțelepciune pictate în bisericile ctitorite de ei. De asemenea, un alt film în premieră, realizat prin animarea scenelor pictate în frescă ce aparţin bisericilor din zonă, va fi prezentat în cadrul evenimentului. „Acest album este unul dintre componentele proiectului „Te invit în țara ta!”, prin intermediul căruia dorim să atragem atenția asupra patrimoniului natural și cultural mai puţin cunoscut al celei  mai frumoase zone din țara noastră: Vâlcea”, a declarat Iuliana Mateescu, președinta Asociației Recunoașterea Obiceiurilor și Tradițiilor Românești.

 

 

Număr de vizualizări :674


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro