Conferința ,,Identități române și aromâne. Destine de familii dăruite literaturii” cu prozatoarea Catia Maxim

ian. 14th, 2020 | By | Category: Postcard

Joi, 23 ianuarie 2020, ora 18.30, la Palatul Suțu ( Bd. I. C. Brătianu 2), în cadrul Conferințelor de joi, coordonate de Cătălin D. Constantin,  va avea loc  conferința ,,Identități române și aromâne. Destine de familii dăruite literaturii” cu prozatoarea Catia Maxim. La eveniment sunt invitați: jurnalista și scriitoarea Elena Loreta Popa, profesor Alexandru Gica, dar și interpreți români și aromâni: Ioana Sandu, Elena Granzulea, Vanghele Gogu, Dan Caramihai.

Când unui scriitor i se oferă șansa să prindă între coperte destine de familii îngemănate cu sufletul unui oraș precum București- permanent măcinat de lupte și frământări politice, înfloritor totuși în perioada interbelică, distrus apoi de bolșevici-, cea mai intensă competiție constă în realizarea unei narațiuni verosimile, a unui epic contopit cu spiritul timpurilor descrise.

Într-un periplu de suflet, expunerea se va baza pe un dialog interactiv despre rolul literaturii de a transfigura realitatea dar, mai ales, de asimilare a ei, grație limbajului subiectiv, conotativ și expresiv.

 

Număr de vizualizări :1077


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro