Conferinţă ÁBTL – CNSAS, în cadrul anului comemorativ „30 de ani în libertate”

ian. 14th, 2020 | By | Category: Postcard

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti a organizat în 2019 mai multe programe pentru a evoca evenimentele din 1989-1990, dedicând anului comemorativ „30 de ani în libertate” o secţiune specială în cadrul Săptămânii Filmului Maghiar la Bucureşti, publicând cărţi şi realizând expoziţii şi dezbateri pe această temă.

”În 2020 continuăm retrospectiva asupra perioadei schimbării de regim şi asupra celor treizeci de ani care i-au urmat.

În acest sens joi, 16 ianuarie 2020, la ora 19.00 la Institutul Maghiar din Bucureşti (Str. Gina Patrichi nr. 8) organizăm o Conferinţă  ÁBTL-CNSAS, oferind celor interesaţi oportunitatea de a cunoaşte o parte din activitatea desfăşurată de arhivele fostelor organe de securitate din Ungaria şi România. Printre altele, se va discuta şi despre măsurile comune ale serviciilor secrete din cele două ţări: Arhiva Istorică a Serviciilor Secrete din Ungaria (ÁBTL) şi Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), dar şi despre cele pe care le-au luat unul împotriva celuilalt.

Invitaţii serii sunt Bandi István, cercetător ştiinţific la ÁBTL, Buchet Constantin, preşedintele Colegiului CNSAS, Csendes László şi Toader Alexandra membri ai Colegiului CNSAS.” – anunță Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti.

 

Număr de vizualizări :450


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro