Volumul „Orbitor – aripa dreaptă” de Mircea Cărtărescu, tradus în maghiară, prezentat în cadrul evenimentului „Jos Ceaușescu!”

dec. 8th, 2019 | By | Category: Postcard

Luni, 16 decembrie 2019, ora 18.00, la Cafeneaua Három Holló din Budapesta,  cel de-al treilea volum al trilogiei „ Orbitor- aripa dreaptă”, tradus în limba maghiară , al scriitorului Mircea Cărtărescu, va fi prezentat în cadrul evenimentului „Jos Ceaușescu!”. Dezbaterea este ocazionată de comemorarea a 30 de ani de la evenimentele din 1989. Cu ocazia întâlnirii organizate de Institutul Cultural Român la Budapesta împreună cu Editura L’Harmattan, scriitorul Dragomán György, cel care a scris postfața volumului , va face o prezentare a cărții „Orbitor” – aripa dreaptă – Káprázat – a jobb szarny”, ce urmează să apară la editura L’Harmattan . Traducătoarea Gabriela Koszta, prezentă la eveniment, va citi câteva fragmente din roman. La începutul evenimentului, publicul va fi introdus în atmosfera acelor vremuri prin proiectarea scurtmetrajului regizorului Andrei Cohn „Înainte și după 22/12/1989”.

 

Seara va continua cu discuții despre importanța istorică a anului 1989, atât pentru România, cât și pentru restul Europei Centrale și de Est, la care vor participa doi specialiști în istoria recentă: Constantin Iordachi și Trencsényi Balázs, profesori la Universitatea Central-Europeană (CEU). Moderatorul va fi Váradi Péter, redactorul șef al editurii L’Harmattan.

Număr de vizualizări :584


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro