Vernisajul expoziției ”Peisaje în porțelan” – solo show Grit Uhlemann

dec. 3rd, 2019 | By | Category: Postcard

Joi, 12 decembrie 2019, ora 1800, Galateea Contemporary Art vă invită  la vernisajul expoziției  ”Peisaje în porțelan” solo show Grit Uhlemann, artistă ceramistă, care trăiește și activează în Germania, la Berlin. Curator: Cristina Popescu Russu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 12 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Piesele luminoase ale artistei Grit Uhlemann sunt modelate din porțelan translucid. Din punct de vedere estetic, lumina dezvăluie un continuum de materie organică diafană, punând în evidență contururile obiectelor. Lumina este jucăușă și totuși strictă, amintind de un teatru de umbre. Imaginează-te stând în întuneric și admirând un spectacol de lumini. Lumina dă formă naturii pe care dorește să o expună. Lumina primordială cea mai naturală ia naștere din lava strălucitoare. Această substanță care are rădăcini adânci înfipte în istoria pământului, aduce minerale la suprafața pământului cu o căldură și o energie enormă.

Parteneri media:
Observator Cultural, Modernism, Radio România Cultural, Senso TV – Arte, Agenția de Carte, Cultura, Art Clue .

Număr de vizualizări :424


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro