Premiera spectacolului ”Bunica e forță!”, la Centrul de Teatru Educațional Replika

dec. 9th, 2019 | By | Category: Eveniment

Luni, 16 decembrie 2019, ora 19.00, Asociația Culturală REPLIKA vă invită la premiera spectacolului Bunica e forță!”. Spectacolul propune o incursiune tandră în istoriile personale ale celor care ne-au fost aproape în copilărie. Ale celor pe care le-am cunoscut, poate, doar din poveștile părinților. Ale celor despre care știm mult, puțin sau aproape deloc. Ale celor care au inventat pentru noi o lume în care anii se dau peste cap și ne fac, peste noapte, mari. Ale celor de care ne e uneori atât de dor încât ni le imaginăm copii ca să le avem mai mult timp cu noi.

Bunica e forță! te invită să te întrebi:

Când s-a născut bunica ta?

Ce și-a dorit să devină când era mică?

Când a zburat prima oară?

Cine era bunica bunicii?

Bunica a fost, și ea, nepoata cuiva?

 

Bunica e forță! e un spectacol dedicat tuturor femeilor din familiile noastre, despre care avem nevoie să aflăm mai multe. Ca să ne descoperim. Ca să ne cunoaștem istoria. Ca să putem povesti lumea din perspectiva celor care n-au avut prea mult timp pentru visele lor. Pentru că au avut grijă de alții. De noi.

 

Bunica e forță! face parte din proiectul multianual Personal/Colectiv. Proiect de artă educațională, care se desfășoară la Centrul Replika în 2019 și 2020, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

În cadrul proiectului are loc intervenția culturală în școală – „Școala Bunicilor versus Școala Noastră”, prin care copiii de azi vor descoperi perspectiva bunicilor asupra ideii de școală și invers.  Astfel, se va încuraja colectarea de povești și întâmplări cu tema „școala din vremea bunicilor”, prin relaționarea directă dintre artiști și elevi în realizarea unor acțiuni performative

 

Echipa spectacolului Bunica e forță!

Text: Mihaela Michailov și Ioana Petre

Cu: Mihaela Radescu și Silvana Mihai
Regie: Ioana Petre
Scenografie: Gabi Albu
Muzică: Alex Bălă
Coregrafie: Paul Dunca
Lighting design: Radu Apostol

Durată: 50 minute
Limită de vârstă: +9

Parteneri Centrul Replika: ANBPR, Asociația pentru Branding Cultural, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională Step by Step, Teatrul Mic, Centrul Național al Dansului, Asociația Red Panda, Editura Art, Atelier de Teatru, Reactor de Creaţie şi Experiment  – Cluj, ADO, Colectiv A, ARENA, Beznă Theatre.

 

Parteneri media: Gazeta de Artă Politică, LiterNet, tabu.ro, Sub25, Şapte Seri, Timpul Cireşelor.

 

 

INTRARE este GRATUITĂ, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.

 

Contact:

e-mail: centrulreplika@gmail.com

tel.: +40732101860, +40787714551

adresa: Str. Lânăriei 93-95, sector 4

 

 

Număr de vizualizări :559


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro