„Două Luni” marchează Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice (ONU) prin lansarea în patru limbi a broșurii „Drepturile mele, starea mea de bine”

dec. 21st, 2019 | By | Category: Postcard

Conform temei din 2019 „Drumul către egalitatea de vârstă”, proiectul „Două Luni”, finanțat de Erasmus +, o inițiativă pan-europeană de 2 ani, pune la dispoziție broșura „Drepturile mele, starea mea de bine” în patru limbi: engleză, finlandeză, italiană și română.

Această broșură evidențiază inegalitățile cu care persoanele în vârstă din Europa se confruntă în viața lor de zi cu zi. Broșura își propune să crească gradul de conștientizare al persoanelor în vârstă cu privire la drepturile lor, protejate prin Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) și Convenția privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (CRPD); și, făcând acest lucru, împuternicindu-i să își protejeze bunăstarea. Povestirile atrag, de asemenea, atenția asupra existenței inegalităților de vârstă și problemelor sociale și structurale, cum ar fi ageismul, care permite tratarea diferită a persoanelor în vârstă și care le refuză drepturile.

Proiectul „Două Luni” reprezintă o colaborare între șase organizații din patru țări. Proiectul se angajează să dezvolte o serie de resurse educaționale, care vor face drepturile omului reale și relevante pentru viața de zi cu zi a persoanelor în vârstă din Europa, și va evidenția pentru state puncte problematice pe care trebuie să le abordeze pentru a mobiliza voința politică și resursele pentru a adresa aceste probleme.

 

Aceste resurse includ:

  • Un scenariu de teatru documentar format din șase monologuri referitoare la experiențele de inegalitate resimțite de persoanele în vârstă
  • Un ghid de găzduire pentru „Poveștile noastre: drepturile omului și persoanele în vârstă din Europa” – Teatru documentar și Răspuns
  • „Ascultă povestea mea”, înregistrare audio a celor șase monologuri dramatizate, pentru utilizare în ateliere și la posturile radio comunitare.

 

 

Vizitați twomoons.eu pentru mai multe detalii și descărcați în limba română „Drepturile mele, starea mea de bine”

 

Mai multe la:

Ziua Internațională a Persoanelor în Vârstă

 

Notă pentru editori:

  • Pentru a afla mai multe despre Proiectul „Două Luni” și pentru a vă implica în activități, vă rugăm să urmați link-ul: https://twomoons.eu/about-the-project/ (găsiți aici prospectul proiectului în engleză, italiană, finlandeză și română)

 

  • Proiectul „Două luni” este cofinanțat de Comisia Europeană în cadrul Acordului de finanțare: 2018-1-IE01-KA204-038768
Număr de vizualizări :831


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro