Balet de Ziua Națională a României într-o aeronavă TAROM la 10.000 de metri înălțime deasupra Europei

dec. 3rd, 2019 | By | Category: Postcard

Surpriză la înălțime, de Ziua Națională, pentru pasagerii TAROM care au călătorit de 1 Decembrie la bordul Aeronavei Alexandru Ioan Cuza (Boeing 737-800). Pasagerii s-au bucurat de un dans inedit oferit de balerini din distribuția Galei „Carmen Sylva”. Alice Minoiu, Rin Okuno, Rebeca Rudolf și Cristi Preda au realizat o coregrafie originală pe acordurile unor melodii celebre din folclorul românesc. Reprezentația s-a încheiat în aplauzele românilor care au călătorit ieri de pe cursa București-Paris-Bucureşti. După aproximativ o oră și jumătate de la decolare, pasagerii au fost anunțați de căpitanul aeronavei că vor avea parte de o surpriză. În poante și costum tradițional, balerinii au dansat pe o coregrafie specială, spre încântarea pasagerilor.

Ne dorim foarte mult să ajungem cu baletul cât mai aproape de oameni. Vrem să le oferim această deschidere, arătându-le, în stilul nostru, emoția și bucuria pe care o poate oferi această artă. A fost un sentiment unic să dansăm la peste 10.000 de metri altitudine și să le oferim pasagerilor TAROM acest moment special”,  a declarat balerina Alice Minoiu, organizator al Galei de Balet „Carmen Sylva”.

 

Evenimentul care a avut loc la bordul unei aeronave Tarom, deasupra Europei, a fost în același timp o declarație de dragoste pentru România, de Ziua Națională, și o invitație la balet, respectiv la Gala de balet „Carmen Sylva”,  care va avea loc în data de 20 ianuarie 2020, de la ora 20:00, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București. Pe scenă vor urca artişti precum celebra Iana Salenko şi partenerul ei Dinu Tămăzlăcaru, prim-balerini la Staatsballett Berlin; Francesca Velicu, demi-solistă la English National Ballet, pentru prima dată pe o scenă din România după ce a câştigat premiul Olivier în 2018; Julian MacKay, prim-balerin la Mikhailovsky Theatre; Marina Minoiu, balerină la Royal Danish Theatre şi prim-balerinul Brooklyn Mack, care în prezent dansează la English National Ballet.

 

Vor fi interpretate coregrafii de Sir Frederick Ashton, Johan Kobborg, Mauro de Candia. Gala de Balet Carmen Sylva este un eveniment Ars Gratia Regalia organizată de balerina Alice Minoiu şi Asociaţia Literati. Bilete online pe www.mystage.ro şi la Casa de bilete a Teatrului Naţional din Bucureşti, pe www.iabilet.ro şi în magazinele Flanco.

Partener de comunicare: PiArt Vision

Parteneri: Muzeul Naţional Cotroceni, Institutul Cultural Român, Primăria Sinaia, Cazinou Sinaia, British Council, McDonalds, Hotel Moxa, Residence Hotel, Casa de balet, Bobbie Brown, Julius Mainl, Katerini, Adrian Oianu, Sansha, Revolve, Editura Corint, Juventus Academy Bucureşti, Revolve

Parteneri media: Magic FM, Agerpres, HotNews, Adevărul, Radio România Cultural, Newsweek, Şapte seri, Flawless.ro, Historia, OK! Magazine, News.ro.

 

 

Număr de vizualizări :540


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro