spot_img

Balerinul Oleg Ivenko, celebru pentru rolul din filmul „The White Crow,” dansează în Gala de Balet „Carmen Sylva”

Oleg Ivenko, balerinul devenit celebru la Hollywood după ce a jucat în filmul The White Crow, alături de Ralph Fiennes și Sergei Polunin, vine la București pentru Gala de Balet „Carmen Sylva”. Oleg Ivenko va dansa pe scena Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București alături de românca Marina Minoiu, balerină la Teatrul Regal din Copenhaga, într-un moment dedicat Reginei Elisabeta a României. Gala de Balet „Carmen Sylva”, care va avea loc pe 10 ianuarie 2020, reunește balerini celebri precum Iana Salenko și Dinu Tămăzlăcaru, prim balerini la Staatsballett Berlin, Francesca Velicu, demi-solistă la English National Ballet, Julian MacKay, prim-balerin la Mikhailovsky Theatre sau Brooklyn Mack, prim balerin care în stagiunea de iarnă dansează pentru English National Ballet.

Oleg Ivenko este prim balerin la Tatar Academic State Opera și Ballet Theatre Musa Djalil (Kazan, Russia), iar asemănarea fizică cu celebrul balerin rus Rudolf Nureyev, considerat unul dintre cei mai mari balerini ai secolului XX, i-a adus rolul din filmul „The White Crow”.

 

Ivenko s-a născut în Harkov, Ucraina. În 2006 a absolvit cursurile Școlii de Coregrafie Harkov, pentru ca în 2010 să încheie cursurile Liceului de Coregrafie de Stat din Belaruss (Minsk, Belarus). De-a lungul Carierei, Oleg a fost recompensat cu numeroase premii,  iar repertoriul său include roluri precum: Franz în „Coppélia”, Basilio în „Don Quixote”, Contele Albrecht în „Giselle”, Solor în „La Bayadere”, Ali în „Le Corsaire”, Acteon, Pierre Gringoire în „La Esmeralda”, Colas în „La Fille Mal Gardée”, Prințul în „Spărgătorul de nuci” sau Mercutio în „Romeo și Julieta”.

Gala de Balet Carmen Sylva, care va avea loc pe 20 ianuarie 2020, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, îl aduce pe Oleg Ivenko într-o altă ipostază inedită: ca partener al balerinei Marina Minoiu, într-un moment special dedicat Reginei Elisabeta a României, pe muzica lui George Enescu, interpretată live de Pianista Ana Silvestru și Violonistul Rafael Butaru, în coregrafia lui Andrei Cozlac.

Au început repetițiile pentru Gala de Balet Carmen Sylva 

Între timp, repetițiile pentru gală au început deja. Zilele acestea balerinii Francesca Velicu și Henry Dowden (ambii de la English Național Ballet), și Marina Minoiu (The Royal Danish Ballet) și Julian MacKay (Mikhailovsky Theatre) repetă la Londra în compania pianistei Ana Silvestru, respectiv a maestrului Grant Coyle.

Gala de Balet „Carmen Sylva”, un spectacol Ars Gratia Regalia, va pune în scenă un adevărat labirint al emoţiilor, marcat de tot ceea ce înseamnă pentru cultura noastră personalitatea Reginei Elisabeta (Carmen Sylva). Sunt reunite fragmente coregrafice celebre pentru temele naturii şi ale iubirii, specifice creațiilor primei regine a României. Se vor regăsi fragmente ale baletului clasic, sub semnătura unor mari şi importanţi coregrafi ca Sir Frederick Ashton, Johan Kobborg, Mauro de Candia, coregrafii inspirate din magia pădurii şi momente ale marilor poveşti de iubire. De asemenea, coregraful Andrei Cozlac va crea, în premieră, un moment dedicat reginei artiste.

 

Gala de Balet „Carmen Sylva” este organizată de Asociatia Literati şi de Alice Minoiu, balerină la Opera Naţională Bucureşti. În această vară, Alice Minoiu a dansat pe Arena din Verona, alături de celebrii Sergei Polunin şi Alina Cojocaru, în spectacolul de balet „Romeo şi Julieta” regizat de Johan Kobborg.

Bilete pe www.iabilet.ro, www.mystage.ro, la Casa de bilete a TNB şi în magazinele Flanco.

Distribuție: Iana Salenko –Staatsballett Berlin, Dinu Tămăzlăcaru–Staatsballett Berlin, Brooklyn Mack  Independent Artist, Julian Mackay–Mikhailovsky Theatre, Oleg Ivenko – Tatar Academic State Opera and Ballet Theatre Musa Djalil, Marina Minoiu – Royal Danish Ballet, Francesca Velicu – English National Ballet, Henry Dowden – English National Ballet, Rin Okuno – Opera Națională București, Robert Enache – Opera Națională București, Cristian Preda – Opera Națională București. Cu participarea pianistei Ana Silvestru și a violonistului Rafael Butaru.

Regia artistică: Alice Minoiu (face parte și din distribuție)
Organizator: Asociația Literati

Partener de comunicare: PiArt Vision

Parteneri: Muzeul Național Cotroceni, Institutul Cultural Român, Primăria Sinaia, “Casino” Sinaia, Editura Corint, Casa de balet, Hotel Moxa, Residence Hotel, McDonalds, Skin clinic, Julius Mainl, Katerini, Sansha, Revolve, Bobbie Brown, Juventus Academy București, Pilates Zen Studio, Adrian Oianu, The F Factory, Ginger Horse

Parteneri media: Magic FM, Agerpres, HotNews, Adevărul, Radio România, Cultural, Newsweek, Şapte seri, Flawless.ro, Historia, OK! Magazine, News.ro

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508