Premiera filmului ”Autorul Colectiv”

nov. 18th, 2019 | By | Category: Postcard

Vineri, 22 noiembrie 2019, ora 17:00 – 22:00, la Switch Lab, Palatul Universul, Etaj IV, va avea loc premiera filmului ”Autorul Colectiv”. Accesul este gratuit.

Speculând calitățile plastice ale spațiului monumental de la Switch Lab (Palatul Universul, Etajul IV), echipa Autorului Colectiv vă invită la o lansare cinematografică mai puțin obișnuită vineri, 22 noiembrie 2019, între orele 17:00-22:00.

 

După doi ani de cercetare asiduă a istoriei orale acumulate în jurul Casei Poporului, publicul este provocat la o întâlnire cu cei care – din cele mai diferite straturi ale societății și cu cele mai diverse profesii – au contribuit la proiectarea și realizarea acestei anomalii urbanistice, arhitecturale, economice și politice: Casa Poporului.

 

Deopotrivă film documentar și video instalație, Autorul Colectiv 2019 este un prilej de confruntare cu trecutul recent al Bucureștiului și al României, prezentat într-o manieră inedită.

 

Întâlnirea este și o ocazie pentru a schimba informații asupra acestui subiect mereu actual și mereu amânat: Casa Poporului. De aceea, premiera filmului este precedată de o dezbatere dedicată inițiativelor diverse de recuperare a memoriei urbane din Zona Uranus, intitulată AUTORUL COLECTIV. Sau ce e de făcut cu zona Uranus în secolul 21?, care va avea loc joi, 21 noiembrie, la Casa Mincu, sediul Ordinului Arhitecților din România, începând cu ora 18:00.

 

Eveniment Facebook dezbaterea Ce e de făcut cu zona Uranus în secolul 21?

Eveniment Facebook Premiera filmului Autorul Colectiv.

Accesul la ambele evenimente este gratuit.

 

AUTORUL COLECTIV (2019, 52 min)

Un film de Călin Dan

Director artistic: Daniel Constantinescu

Camera: Dan Iordache

Montaj: Mircea Lăcătuș

Sunet: Cristian Stanciu

După un concept de Călin Dan și Celia Ghyka

 

”Mulțumim tuturor celor care au acceptat să răspundă întrebărilor noastre: Mihai Asavei, Nicolae Băndărău, Valentin Bărgăoan, Alexandru Botea, Elena Botea, Ovidiu Charena, Georgiana Cozma, Mihaela Criticos, Ștefan Eftimiu, Alexandru Galai, George Georgescu, Adrian Grosu, Marius Marcu-Lapadat, Anca Marinescu, Romelo Pervolovici, Vasile Pop – Negreșteanu, Gheorghe Popa, Mircea Roman, Loredana Stancu, Mircea Stănescu, George Tănase, Lucian Țăran, Petre Vasiliev, Marian Zidaru, Victoria Zidaru.”

 

Un proiect desfășurat de A.T.U. – Asociația pentru Tranziție Urbană

Parteneri: Universitatea de Arte București – Departamentul Foto-Video, SWITCH Lab

Partener media: Revista Zeppelin

Mulțumiri: Camera Deputaților, Ordinul Arhitecților din România

Proiect co-finanțat de Adminstrația Fondului Cultural Național – AFCN.

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Număr de vizualizări :603


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro