Omri Mor, pianistul virtuoz din concertele lui Avishai Cohen, vine la București

nov. 5th, 2019 | By | Category: Eveniment

Joi, 7 noiembrie 2109, de la ora 19, la Sala Dalles (Bd. Nicolae Bălcescu nr. 18), •   Omri Mor propune publicului bucureștean proiectul “It’s about time !”, primul său album în calitate de lider de trupă și compozitor.

Omri Mor a încântat deja multe inimi de melomani din România. Fanii lui Avishai Cohen l-au descoperit și aplaudat la București și la Gărâna, cu ocazia unor concerte fulminante. Fie că a fost contrabasistul Avishai Cohen, fie trompetistul cu același nume, nu contează, pentru că Omri Mor le-a fost amândurora pianist.

 

Omri Mor este un tânăr și chipeș virtuoz al pianului, născut la Ierusalim și crescut învăluit de toate muzicile Orientului Mijlociu și ale Maghrebului la care puteți visa. A urmat o formare de muzică clasică, apoi o alta pe jazz, a studiat cu maeștri ai oud-ului muzica din nordul Africii și a cântat alături de cele mai mari nume din jazz, muzică clasică și muzică arabo-andaluză.

 

În ultimii ani, compozitorul din Omri Mor și-a valorificat talentul în formule proprii și așa au urcat cu succes pe scene grupurile la care este lider. Cel mai nou dintre ele este trio-ul care îi poartă numele și pe care îl veți asculta pe 7 noiembrie la București.

 

Muzica trio-ului încapsulează influențele muzicale dragi lui Omri Mor: melodii algeriene străvechi colorate de armonii la pian, ritmuri nord-africane întrețesute de improvizații de jazz.

 

Karim Ziad din trupa lui Omri este o legendă a percuționiștilor din lumea arabă, stăpânind toată gama de instrumente și ritmuri din această zonă, și nu numai. Karim este nelipsit de pe scenele de jazz, unde a cântat alături de Joe Zawinul, în Joe Zawinul Syndicate, de Nguyen Le, de BOJAN Z, de Cheb Mami și are chiar și propriul său grup, Ifrykia, format din Bojan Z., Nguyen Le, Michel ALibo și Jean-Philippe Rykiel, cu care a scos un album fabulos la ACT. Dincolo de jazz, Karim Ziad este nelipsit din proiectele de muzică arabo-andaluză și este cap de afiș în marile festivaluri de muzică World.

 

 

 

Născut în Capetown, din Africa de Sud, contrabasistul Gilad Abro, s-a mutat în Israel, în 1991. A luat prima lecție de muzică la vârsta de 16 ani, iar la vârsta de 17 ani a devenit deja muzician profesionist. Gilad Abro a studiat la Școala pentru Arte și Știință „ALON”, alături de mari profesori, precum Amit Golan, Walter Blanding, Shay Zelman. Este laureat al premiului de excelență acordat de „Fundația America-Israel”. Gilad lucrează cu majoritatea celor mai importante trupe de jazz din Israel, precum cele ale lui Daniel Zamir, Amos Hoffman, Ilan Salem, Gilad Hekselman, Shai Maestro, Yotam Silberstein, Itay Kriss.

 

Concertul este organizat de JAZZ FAN RISING, prima asociație privată a connoisseur-ilor de jazz din România, cu filiale la București și Cluj. Membrii asociației finanțează prin contribuție personală onorariile artiștilor pe care îi aleg prin vot democratic.

 

Venim cu o nouă formulă de concert-raritate, în respectul promisiunii noastre de a le oferi fanilor concerte gourmet, experimente muzicale de calitate, care să îmbine plăcerea descoperirii cu o satisfacție estetică. E important ca publicul nostru să vină cu încrederea că se va bucura de o seară frumoasă și, totodată, cu bobul de curiozitate menit descoperirii noului sound, a noii experiențe muzicale, iar noi credem că Omri Mor și trupa lui sunt pregătiți să ne dăruiască un concert care corespunde cu asupra de măsură acestor așteptări”, spune Ciprian Moga inițiator și coordonator al asociației JAZZ FAN RISING.

 

El a adăugat: ”JAZZ FAN RISING este formată din întreprinzători, manageri în multinaționale, medici, avocați și arhitecți. Toți cu colecții de muzică consistente și împărtășind cu plăcere bucuriile muzicii. Alegerile noastre completează agenda de jazz din România. Invitații noștri sunt „rarități”: artiști și proiecte savurate de “cunoscători” sau “stele în curs de consacrare”. Prin asociația noastră dorim să constituim o voce a publicului inițiat pe piața muzicală, care să se alăture artiștilor și promotorilor de concerte”.

 

Biletele la concert pot fi cumpărate de pe www.eventbook.ro și de pe www.eventim.ro.

De asemenea, direct în toate librăriile Humanitas și Cărturești din țară, casa de bilete Eventbook (Brezoianu 21), a Eventim de la CinemaPRO (Bratianu 6) și cinema „Elvira Popescu”, rețelele Germanos, Vodafone, OrangeShop și stațiile OMV.

www.jazzfanrising.ro

 Concert București

YouTube: Sica, Trailer – album, Istikhbar Ramel Maya

 

Număr de vizualizări :424


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro