Lansările de toamnă ale Editurii Meteor la Gaudeamus 2019

nov. 15th, 2019 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 20 noiembrie – 24 noiembrie 2019, editura Meteor vă aşteaptă la Gaudeamus, din incinta Romexpo, cu oferte şi promoţii cuprinse între 20 şi 70 la sută pentru cărţile Meteor, oferindu-se în plus 10% la achiziţionarea a 3 cărţi şi 20% la achiziţionarea a 5 cărţi sau mai multe.

În afară de cărţile care fac obiectul lansărilor, există și alte  noutăţi în domeniile istorie („Papa Francisc printre lupi” – Marco Politi, „Ameninţări şi oportunităţi strategice pentru Romania ” – Radu Tudor, „Alianţa Diavolilor: Pactul lui Hitler cu Stalin, 1939-1941” – Roger Moorehouse), psihologie („Doctorul şi sufletul” – Viktor E. Frankl), gastronomie şi diete („Zahărul în boxa acuzaţilor” – Gary Taubes) ş.a.m.d.

 

Program:

 

Joi, 21 noiembrie 2019 – Ora 17,00 – la standul Meteor Press – lansare de carte:

Volumul „Filosofi şi teologi actuali„, autor Andrei Marga, îşi propune să dea seama de filosofi şi teologi din actualitate, atrăgând atenţia asupra urgenţei unor soluţii pentru a preveni alunecarea în extremisme, semnalând totodată primejdia trecerii, cu toate implicaţiile de la meritocraţie la mediocraţie în societăţile timpului nostru.

 

Invitaţi: 

–  Andrei Marga, filosof, politolog;

Adrian Cioroianu, Ambasador UNESCO;

Cristian Iftode, prof. conf. dr. la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti;

Bedros Horasangian – analist politic.

 

Joi, 21 noiembrie 2019 – Ora 18,30 – la standul Meteor Press – lansarea volumului:

Publicarea volumului „Serviciile secrete chineze. Din vremea lui Mao până în zilele noastre„, scris de Roger Faligot, în traducerea lui Mihai – Dan Pavelescu şi Eugen Damian, este oportună: extinderea Armatei Populare de Eliberare a preşedintelui chinez Xi Jinping, însoţită de dimensiunile geopolitice ale iniţiativei Belt and Road, ameninţă să răstoarne „ordinea mondială liberală” instituită de SUA şi aliaţii ei după al Doilea Război Mondial. Serviciile de informaţii din China, în special Guoanbu (Ministerul Securităţii Statului), vor juca probabil un rol esenţial în „Visul Chinei” al lui Xi.

 

Invitaţi:           

Cristian Troncotă, istoric, profesor univ. la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu;

Iulian Fota, Director al Colegiului Naţional de Informaţii, fost Consilier prezidenţial;

Bedros Horasangian, analist politic.

 

Vineri, 22 noiembrie 2019 –  Ora 17.00 – la standul Meteor Press – lansarea volumului în prezenţa autoarei:

Volumul „Ceilalţi Schindleri. De ce unii oameni au ales să salveze evreii în timpul Holocaustului„, scris de Agnes Grunwald – Spier, în traducerea Corinei Tănase, aduce în atenţia cititorilor o parte dintre salvatorii din perioada Holocaustului şi încearcă să dea un răspuns întrebării: ce anume i-a determinat pe aceşti oameni să îşi rişte viaţa pentru a o salva pe a altora?

 

Invitaţi: 

Agnes Grunwald – Spier – autoare;

Aurel Vainer, Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România; deputat în

Parlamentul României;

Felicia Waldmann, Prof. coord. Centrul de Studii Ebraice, Universitatea Bucureşti;

Mihai Manea, Preşedinte APIR CLIO;

Ion M. Ioniţă, Redactor-şef la revista Historia;

Bedros Horasangian, analist politic .

 

Vineri, 22 noiembrie 2019 – Ora 18,30 – la standul Meteor Press – lansarea volumului în prezenţa autorului:

 

Volumul „Ultimul rege al României Mari: Carol al II-lea„, scris de Ion Bulei, ne înfăţişează un rege sub care procesul de modernizare devine rapid și generalizat, un șef de stat priceput, plin de inteligență, dar și lipsit de noroc, Și cu multe defecte: afemeiat, înconjurat de prea mulți oameni corupți, incapabil de reacții potrivite și la timp, fără curaj. Astfel că în Primul Război Mondial nu s-a arătat la înălțimea rangului său de prinț moștenitor.

 

Invitaţi: 

Ion Bulei, Prof. Univ. la catedra de Istorie a Universităţii din Bucureşti;

            – Dorin Matei, Redactor-şef la revista Magazin Istoric;

Mihai Manea, Preşedinte APIR CLIO;

Ion M. Ioniţă, Redactor-şef la revista Historia;

Bedros Horasangian, analist politic.

––

Parteneri media:

Magazin istoric, Historia, Observator cultural, ziare.com, liternet.ro, cititorul.net, 4arte.ro, Rabbit Media, Agentia de Carte, PrWave.

 

Număr de vizualizări :590


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro