Lansarea primului volum al cărții ”Patrimoniul UNESCO din România pe înțelesul tuturor”

nov. 25th, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 26 noiembrie 2019, orele 18.30, la Seneca Anticafe, va avea loc lansarea primului volum al cărții Patrimoniul UNESCO din România pe înțelesul tuturor. Vor participa etnologul Ioana Popescu și arhitecții Șerban Sturdza și Ștefan Bâlici.  Copiii vor putea participa la un atelier de linogravură despre patrimoniul UNESCO din România. Creația și tipărirea cărții au fost susținute de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură, Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov și Școala de la Piscu. Cartea a apărut sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Patrimoniului UNESCO din România pe înțelesul tuturor aduce frumusețea patrimoniului dinaintea publicului larg, cu multă imagine – veche și recentă – povestită prin texte accesibile și prietenoase, cuvinte de specialitate explicate, fragmente de cronică și fragmente de interviu de la cei care au cunoscut pe viu și, pe alocuri, mai trăiesc patrimoniul imaterial.

Conceptul cărții aparține istoricului de artă Adriana Scripcariu, căreia i s-au alăturat în calitate de autor, respectiv co-autor ai unor capitole etnocoreologul Silvestru Petac și etnologul Anamaria Iuga. Creația și tipărirea cărții au fost susținute de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură, Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov și Școala de la Piscu. Cartea a apărut sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Este cea mai amplă publicație de până acum semnată Școala de la Piscu, o colaborare frumoasă între mulți profesioniști și iubitori ai patrimoniului cultural din România și Republica Moldova, o carte care va apropia cititorul de înțelesurile și mesajele adânci ale patrimoniului material și imaterial din spațiul românesc.

Peste 500 de imagini actuale și de arhivă însoțesc textele.

Lista fotografilor este lungă, începe cu Iosif Berman, Leopold Adler, Kurt Hielscher și continuă cu George Dumitriu, Marius Caraman, Gabriel Motica și alții.

Conceptul grafic : Factum Design, adică Alexandru Șchiopu și Cristina Sabău.

Prelucrarea imaginilor: Tiberiu Voicu.

Tipar: Printco Iași.

Număr de vizualizări :777


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro