Lansarea cărții ”Cele două împărăţii. Povestiri despre vocile fericirii”, de Katia Antonov

nov. 17th, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 20 noiembrie 2019, ora 17.00, editura Aramis vă invită la lansarea cărții ”Cele două împărăţii. Povestiri despre vocile fericirii”, de Katia Antonova. Lansarea va avea loc la standul editurii (11 a) din Pavilionul B 2, Romexpo, în cadrul Târgului Gaudeamus, în prezența autoarei și a traducătoarei Mariana Mangiulea Jatop.

Cele două împărăţii este o carte de mare valoare literară, extrem de frumoasă, care îi ajută pe copii să-şi înţeleagă sentimentele şi, în acelaşi timp, să le recunoască la cei din jurul lor.

În Împărăţia Fericirii ne întâlnim cu contesa Cinste, cu prinţul Încredere şi cu împărăteasa Iubire, iar în Împărăţia Nefericirii îi găsim pe baronul Furie, pe ducesa Durere, pe prinţul Ruşine şi pe împărăteasa Ură.

Citind poveştile acestor eroi, vom privi emoţiile şi sentimentele dintr-o altă perspectivă.

 

Katia Antonova este autoarea minunatelor poveşti „Printseseshki istorii i drugi neobikno-veni sluchki“ (Poveşti cu prinţese şi alte aventuri extraordinare, 2011) şi „Ribka“ (Peştişorul, 2013).

Katia face parte din echipa editurii Ribka Publishing, dar, mai presus de toate, ea este mamă.

Forţa călăuzitoare din spatele proiectelor ei o reprezintă căutarea unor modalităţi directe de a pătrunde în lumea copiilor.

 

Mariana Mangiulea Jatop s-a născut în România, dar este bilingvă (limbile română şi bulgară).

A studiat limba şi literatura bulgară şi limba şi literatura engleză la Universitatea din Bucureşti, absolvind ca şefă de promoţie. În prezent, este profesor asociat la Departamentul de filologie şi lingvistică slavă din cadrul Universităţii Bucureşti. Activitatea sa principală se concentrează în domeniul academic, dar combină foarte bine profesoratul cu studiul ştiinţific al limbii bulgare vechi şi contemporane şi al lexicologiei bulgare.

 

Număr de vizualizări :1094


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro