„Filip și întunericul”, de Mihai Măniuțiu

nov. 8th, 2019 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Tracus Arte va apărea volumul Filip și întunericul, de Mihai Măniuțiu.

― De ce tremuri? întreabă Filip, fără să ştie prea bine pe cine întreabă.

Spre surprinderea lui, o voce mică şi vătuită îi răspunde:

― Tremur pentru că sunt mic.

― Cât de mic? Mai mic decât mine?

― O, mult, mult mai mic.

― Cum te cheamă?

― N-am nume. Sau am… dar am un nume pe care îl poartă mulţi, foarte mulţi. Eu sunt… Vocea s-a împuţinat şi mai tare. Eu sunt întunericul. Mă cheamă, dacă vrei, Întunericul cel mic. Sunt cel mai mic întuneric care există pe pământ. (fragment din volum)

 

Regizor de teatru şi scriitor, Mihai Măniuţiu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti în 1978. A montat în teatre importante din România şi străinătate, creaţiile sale primind numeroase premii pentru cea mai bună regie, originalitate şi cel mai bun spectacol al anului. Ca scriitor, a publicat mai multe volume de poeme, între care, la Editura Tracus Arte: Tu (2016), Avionul fantomă (2017), urmuz. 23 noiembrie 1923 (2018), precum şi volume de povestiri cu tentă onirică şi fantastică: Un zeu aproape muritor (1982), Opiniile unui călător nedemn de încredere (2011). În anul 2015, la Humanitas, i-a apărut romanul Aventurile hingherului în Balkanya, iar în 2017, culegerea de proze Fuga cu Henri. În anul 2018, Editura Tracus Arte i-a publicat microromanul Fantome în Las Vegas.

 https://edituratracusarte.ro/2019/11/07/filip-si-intundericul-de-mihai-maniutiu/

 

 

Număr de vizualizări :720


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro