Doina Ruști, în turneu de promovare în Spania

nov. 22nd, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Doina Ruști începe turneul în Spania pentru promovarea romanului ”Mâța Vinerii”, cu două evenimente de top. Mai întâi se va întâlni cu cititorii ei din Madrid, pe 27 noiembrie 2019, de la ora 20:00, la librăria Sin Tarima Libros, c/Magdalena, 32, 28012. În cadrul acestui eveniment Manuel Rico, președintele Asociației Scriitorilor din Spania, o va prezenta pe scriitoare, va vorbi despre activitatea profesională a acesteia și despre romanul ”Mâța Vinerii”, recent tradus în spaniolă. La discuție va participa traducătorul cărții, Enrique Nogueras. Evenimentul este organizat de ICR Madrid.  Cel de-al doilea eveniment se va desfășura pe 28 noiembrie 2019, de la ora 19:00, când Doina Ruști este invitata Cercului de lectură UNESCO, susținut de Primăria orașului Granada. Scriitoarea își va prezenta romanul „La gata del viernes” (Mâța Vinerii) la Centrul Federico Garcia Lorca, Plaza de la Romanilla s/n Granada, în cadrul Clubului de lectură UNESCO.La eveniment participă traducătorul cărții, Enrique Nogueras, Oana Ursache și Esdrújula Ediciones.

Mâța Vinerii (Polirom, 2017) este un roman în registru fantastic despre bucătăria vrăjitorilor bucureșteni. Povestea pleacă de la o întâmplare reală: Caterina, o bucureșteancă bogată avea un bucătar de mare talent, desigur un rob, căci întâmplarea este plasată în plină epocă a sclaviei. S-a întâmplat însă ca principele Valahiei să fie gurmand. De aici începe romanul, dezvăluind dimensiunile oculte ale bucătăriei valahe, la anul 1798.

Romanul Mâța Vinerii s-a tradus în germană, maghiară, spaniolă și, parțial, în chineză. De asemenea, drepturile de difuzare în spațiul anglofon au fost achiziționate de o agenție londoneză.

Versiunea spaniolă a romanului este semnată de Enrique Nogueras și editată de Esdrújula Ediciones.

Doina Ruști, prozatoare contemporană, a scris zece romane, este apreciată în mod unanim pentru forța epică, pentru originalitatea și erudiția romanelor sale, și a fost recompensată cu cele mai însemnate premii literare românești, printre care și cu Premiul “Ion Creangă”, al Academiei Române.

Este profesor la Universitatea Națională de Teatru și Film “I.L. Caragiale”, profesor asociat la Universitatea din București şi scenarist.

 

Număr de vizualizări :542


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro