spot_img

Autoarea britanică de bestselleruri pentru copii, Amber Lee Dodd, lansează în România volumul „Fulgerele m-au gonit acasă”

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, ora 18.30, în Mansarda Copiilor din Cărturești Verona, autoarea britanică Amber Lee Dodd va susține o lectură publică interactivă din volumul ”Fulgerele m-au gonit acasă”, apărut la Editura Carusel. Evenimentul de lansare a cărții „Fulgerele m-au gonit acasa“ este gândit special pentru copii și favorizează interactivitatea. Lectura lui Amber din volumul „Fulgerele m-au gonit acasă” va fi presărată cu provocări creative și activități distractive. Promitem tuturor participanților o experiență unică, în primul rând datorită personalității excentrice a lui Amber, care predă scrierea creativă, are centura albastră la kickboxing și a locuit pentru o vreme într-un castel din Scoția. Din discuțiile cu Amber, copiii vor afla că visul ei este să pornească într-o aventură arctică sau să străbată deșertul arabic, precum exploratoarele din volumul „Fulgerele m-au gonit acasă”. 

Fulgerele m-au gonit acasă, carte apărută la editura Carusel Books (www.caruselbooks.ro ) spune povestea Ameliei Hester McLeod, care poartă numele a două exploratoare celebre – Amelia Earhart și Lady Hester Stanhope. Fata locuiește pe o insuliță aflată chiar sub Steaua Nordului. Are un tată apatic și tăcut, iar bunicul ei pare convins că ceva groaznic i se va întâmpla nepoatei.

 

  Povestea fetei care se străduiește să se adapteze schimbărilor din familie, dar și de la școală, unde are probleme în a-și găsi cuvintele potrivite, pentru că suferă de dislexie, este înduioșătoare.

 

În ziua în care împlinește 11 ani, Amelia își pune o dorință secretă. O furtună magică se dezlănțuie și amenință toată insula, cu tot cu locuitorii ei. Din acel moment, Amelia începe să dispară și să apară brusc în diferite locuri de pe insulă, unde găsește obiecte-indiciu care au legătură cu familia ei și o ajută să dezlege misterul stâncii Dintele Șarpelui. Acesta este drumul ei inițiatic, pe care merge găsindu-și propria direcție.

Cartea este completată cu scurte biografii are exploratoarelor care o influențează pe eroină și care pot deveni modele pentru toți cititorii cărții.

 

Amber Lee Dodd predă în Anglia scrierea creativă. Povestirile lui Amber au fost publicate în numeroase țări și difuzate la BBC Radio 4. Prima ei carte, We Are Giants, a fost nominalizată la zece premii literare, a câștigat premiul Calderdale Book of The Year și a fost inclusă pe lista scurtă pentru prestigiosul Branford Boase Award. Scrie și piese de teatru, care se joacă la teatrele Minerva, New Theatre Royal și Edinburgh Fringe din Scoția.

 

Volumul „Fulgerele m-au gonit acasă”, apărut la Editura Carusel Books (www.caruselbooks.ro), este prima carte a autoarei tradusă în limba română.

 

Evenimentul de lansare a cărții se adresează copiilor mai mari de 8 ani și este realizat de Editura Carusel (www.caruselbooks.ro), în parteneriat cu Asociația 7 ARTE, care pomovează lectura în rândul copiilor și adolescenților.

 

Aici îți poți anunța participarea: https://www.facebook.com/events/571777460251472/

 

Referințe despre volumul „Fulgerele m-au gonit acasă”

 

  • „Lightning Chase Me Home conține toate lucrurile mele preferate: furtuni, insule, mituri și povești despre familie. Amber Lee Dodd scrie cu sensibilitate și forță, scriitura ei având sclipirile fulgerelor.“ – Kiran Millwood Hargrave, autoarea bestsellerului Cerneală și stele

 

  • „O aventură neobișnuită care îl ține pe cititor captiv în vraja ei de la prima până la ultima pagină. Sentimentul unui pericol iminent se face tot mai simțit în fundalul poveștii, în timp ce străfulgerări magice răzbat printre rânduri. Eroina, Amelia Hester McLeod, se luptă cu dislexia, cu o colegă agresivă, cu problemele cauzate de un bunic cu Alzheimer și un tată apatic și tăcut, toate astea în timp ce încearcă să dezlege misterul stâncii Dintele Șarpelui.” – Booktrust

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508