Volumul „Portrete, autoportrete”, de Ioana Ieronim, lansat la MNLR

oct. 18th, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 24 octombrie 2019, ora 19:00, la Muzeul Național al Literaturii Române (Sala Perpessicius, str. Nicolae Crețulescu nr. 8, București), va avea loc lansarea volumului Portrete, autoportrete, de Ioana Ieronim, Editura Tracus Arte. Invitați alături de autoare: Doina Ioanid și Paul Cernat. Moderator: Andra Rotaru.

Elemente

 

ucenicul desenează tremurător o poartă

spre rezervaţia numerelor sălbatice

şiruri curbe la infinit

făpturi imposibile prinse pereche de făpturi posibile +

+ vieţi postulate grădini suspendate care n-au folosit

nici unei statistici

 

calculează te rog unghiul de deviere

luând în considerare locul data rudele circumstanţele

 

noaptea care tocmai se dizolvă

în clipa albă de mirare şi rouă

 

Ioana Ieronim este autoarea mai multor volume de poezie, printre care Triumful Paparudei (poezie narativă, ediții multiple, inclusiv Bloodaxe, Anglia și Germania) și Egloga (narațiune lirică, în curs de apariție în Statele Unite, în traducerea lui Adam J. Sorkin); mai recent, Când strugurii se prefac în vin (Cartea Românească), Cifre în delir, Casa Poporului (colaj și versuri, bilingv, Editura Vremea; ediție nouă online, Liternet), Trecere petrecere (Tracus Arte, 2019). Volum de teatru, Liber la Casino (Tracus Arte). Online: Cămășile (teatru); Ariadne’s VeilOmnivorous Syllables (versuri). Poezie publicată în țări europene și Turcia, Israel, SUA. Participant la spectacole multimedia (în Romania și SUA). Studii despre teatrul balcanic și israelian. Eseuri în reviste românești și străine. Traduceri de poezie și de teatru, de la Shakespeare la Arthur Miller și Tony Kushner. A fost redactor pentru enciclopedii străine până în 1990, apoi ziarist cultural, atașat cultural al României la Washington, director de program Fulbright la București. Membră în Uniunea Scriitorilor și Centrul PEN România.

 https://edituratracusarte.ro/?p=13540&preview=true

 

Număr de vizualizări :786


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro