Vernisaj și lansare de carte, la Centrul de Cultură Arhitecturală

oct. 14th, 2019 | By | Category: Eveniment

Marți, 22 octombrie 2019, ora 17.30, Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România (strada Jean Louis Calderon, nr. 48) va organiza un dublu eveniment: un vernisaj de expoziție însoțit de o lansare de carte.  Vernisajul va fi al unei noi expoziţii a pictoriței Cristina Țurlea, care se cheamă Tălmăciri. Sensul ne este dezvăluit chiar de pictoriță: ”Tălmăciri, regăsiri prin sine. Regăsiri în oglindă. În pânze ce devin o oglindă a întregului meu, un caleidoscop al unei părți a ființei mele. Imagini pe care aparent mâna le pictează dar, de fapt, doar le face vizibile. O parte din imagini sunt creații ale mele, altele sunt lucrări celebre ale unor pictori cu care am afinități. A căror exprimare artistică o admir și prețuiesc. Prin tălmăcirile cât mai fidele a tablourilor lor mi-am dorit să aduc un omagiu, aici și acum, evocându-le fascinația, trăirile și, în parte, experiențele lor unice.”

Cristina Ţurlea a mai avut expoziţii personale – „Culori şi culoare”, pictură, 2010, Sala Octav Doicescu, UAR; „City-ul bancar Bucureşti”, fotografie, 2010, Sala Rotondă, BNR; „înSemne în Culoare”, pictură, 2011, Centrul de Cultură Arhitecturală UAR; „Joc de Culori”, pictură, 2012, Sala Rotondă, BNR; „Malta. Muze, îngeri, mandale”, pictură, 2014, Centrul de Cultură Arhitecturală UAR; „înCHIPuiri”, pictură, 2015, Centrul de Cultură Arhitecturală UAR; „ALEGria”, pictură, 2016, Centrul de Cultură Arhitecturală UAR; „EMOgrafii”, pictură și desen, 2017, Centrul de Cultură Arhitecturală UAR ; „Priviri”, pictură, 2018, Centrul de Cultură Arhitecturală UAR – şi a participat la expoziţii colective: ”Dincolo de arhitectură”, 2011, Galeria Dialog, Primăria S2; „Culori în familie”, 2014, Centrul Cultural „Mihai Eminescu”; „Siluetele oraşului istoric şi spaţii urbane vazute de arhitecţi”, 2014, Sibiu; „Blouse roumaine, femme roumaine”, 2015, ICR Lisabona; „De la clasic la contemporan”, Palatul Brătianu, 2018; „Fine Art”, Centrul Național Militar, 2018; „Tendenze visive dopo post modernismo”, GaMeC, Galeria de Artă Modernă și Contemporană, Pisa, Italia, 2018; „D’EFFETTO”, Cassa dei Carresi, Treviso, Italia, 2018; „ART AND US TODAY”, Galeria de artă, Dobrich, Bulgaria, 2018; „Azulejo: o desfiro rumeno”, ICR Lisabona, Portugalia, 2018.

 

Concomitent cu vernisajul va avea loc lansarea romanului polițist Înnebunește-i!, de Stelian Țurlea, apărut la Editura Crime Scene Press.

Un ziarist cunoscut face o anchetă în legătură cu un politician corupt. Găsește cu greu dovezi, oamenii se feresc să vorbească, speriați. Ziaristul însuși e urmărit, agresat, intimidat, se încearcă arestarea lui, punându-i-se în cârcă uciderea uneia dintre surse. Politicianul corupt are sprijinitori inclusiv în poliție, unde tabere adverse luptă pentru putere.

Și în timpul acesta are loc la Gurile Dunării cea mai mare captură de droguri – două tone.

Intervin mai vechile noastre cunoștințe, inspectorul Victor Stamate și adjunctul său Petruș, care descâlcesc cât de cât ițele.

Autorul, aflat la douăzeci și cincilea roman, își avertizează cititorii: Orice legătură cu persoane sau personalități în viață este absolut întâmplătoare. Dar nu te poți gândi că aproape zi de zi mass media informează despre situații asemănătoare: politicieni corupți, poliție ineficientă și părtinitoare, explozie a traficului cu droguri. Prin urmare, o carte de strictă actualitate, cu un text trepidant.

Unul dintre comentatorii cărților autorului, George Arion, el însuși autor de romane polițiste, scrie pe coperta a patra: „Cărțile polițiste ale lui Stelian Țurlea oferă o imagine parțială a creației sale de prozator. Dar intențiile sale sunt limpezi – scriitorul dorește să ne ofere o radiografie cât mai completă a realității în care trăim. Atunci când opera va fi gata, vom avea în fața ochilor o imagine complexă și tulburătoare a vremurilor noastre, deloc edulcorată, din moment ce în fiecare zi se întâlnesc emblemele fărădelegii – trafic de droguri și de carne vie, corupție la cele mai înalt nivel, șantaj, asasinate, și multă, multă minciună.”

Va vorbi despre carte George Arion.

 

 

Număr de vizualizări :1322


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro